Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky vyhrály východočeské derby v Náchodě o 7 kuželek!

26. 1. 2005 | Ženy A | 13. kolo | J. Kapucián

Los 13.kola nejvyšší kuželkářské soutěže žen svedl k prestižnímu východočeskému derby žen celky SKK Primátor Náchod a SKK Jičín. Na straně Jičína zahájila utkání ve velkém stylu kapitánka družstva Martina Hrdinová. Výborných 537 poražených kuželek bylo nejlepším výkonem utkání a velkým povzbuzením pro úspěšný tým nováčka 1.ligy. Také Marcele Kolářové se vydařila první třicítka. Bohužel kvůli poklesu výkonu na zbývajících drahách získala bezpečně pro domácí družstvo bod na 1:1 I.Bezdíčková. V tento moment měla obě družstva naprosto stejný počet poražených kuželek.

Drama pokračovalo i v prostřední části utkání. Aneta Cvejnová prohrává v polovině souboje s Marií Kolářovou 0,5:1,5 a o 13 kuželek. Na třetí dráze se štěstím bodovala o jedinou kuželku a tak rozhodovala poslední dráha o tom, které z družstev si připíše bod. Bohužel nejzkušenější jičínská kuželkářka poslední dráhu vůbec nezvládla (101) a Náchod jde do vedení 2:1. Pevné nervy ve vypjatých koncovkách s reprezentantkou Radkou Malou ukázala Dana Viková. Ta na druhé dráze sice ztratila plných 18 kolků na domácí hráčku, ale na všech ostatních drahách těsně bodovala (+1,+3,+6) a vyrovnala na 2:2!
Poslední náchodská dvojice nastupovala do utkání s vědomím že musí uhájit náskok 24 kuželek a porazit minimálně jednu z jičínských kuželkářek. Juniorské duo Jičína L.Hrdinová a M.Tomášková bylo od prvních hodů koncentrovanější a přesnější. Domácí hráčky dostalo pod tlak a v závěrečných dorážkách prokázalo pevnější nervy. Domácí Michaela Kučerová už prohrávala s Lenkou Hrdinovou 0:2 a o 23 kuželek.. Na třetí dráze přesně celý náskok soupeřky smazala a tak poslední dráha rozhodovala o vítězi souboje. Po plných to vypadalo pro domácí hráčku nadějně (85:81). Dorážka 36:51(!) rozhodla o bodu pro Jičín. Na vedlejších drahách pak jednoznačně kralovala Martina Tomášková, která vedla nad J.Majerovou již 3:0 a tak bylo rozhodnuto i o vítězkách celého utkání. Jičín vítězí na půdě Náchoda 6:2 o 7 kuželek a upevňuje si tak vynikající třetí příčku v tabulce!

V sobotu hostí ženy SKK Jičín pátý Jirkov, který podlehl nečekaně vysoko 1:7 čtvrtému Blansku. Přijďte od 13:30 povzbudit hráčky Jičína při skvělém tažení 1.ligou!