Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín si vytvořily týmový rekord 3090 a zvítězili v Šumperku!

9. 2. 2005 | Ženy A | 15. kolo | J. Kapucián

Skvělé tažení 1.kuželkářskou ligou žen v podání nováčka soutěže, celku SKK Jičín stále pokračuje! V 15. kole nezastavil jičínské kuželkářky ani ambiciózní Šumperk. Šumperku se příliš nevydařil vstup do utkání, když Marie Vojtková i Kateřina Bezdíčková zahrály pod svými možnostmi. To ještě více povzbudilo nebojácné hráčky Jičína a na Šumperské kuželně se děli věci! Martina Hrdinová hrála báječně. Výkonem 539 poražených kuželek si o dva kolky vylepšila čtrnáct dní starý osobní rekord z Náchoda. Výborně hrála i Marcela Kolářová (526!), soupeřka na ní nestačila ani na jedné dráze a jičínská kuželkářka zvítězila 4:0. Domácí družstvo hned v úvodu nabralo proti velmi dobře hrajícímu Jičínu výraznou ztrátu 90 kuželek.

Souboje prostředních dvojic už byly vyrovnanější. Jičín však svůj náskok ještě lehce zvýšil! Daně Vikové, vyšla výborně první (141) a třetí (140) dráha na kterých položila základ k dalšímu parádnímu výkonu a vítězství 521-500. První bod pro domácí tým získává Lenka Kubová, a to i přes výpadek ve druhé třicítce (110). Celkově přehrála Marii Kolářovou 3:1 502-488. Jičín tak vedl před závěrečnými souboji 3:1 o 97 kuželek! A takto rozjetý zápas by se již neměl ztrácet.

V závěru sice dominovaly domácí hráčky, ale tradiční závěrečné duo Jičína, juniorky Martina Tomášková a Lenka Hrdinová náskok bezpečně kontrolovaly. Domácí Andrea Tatoušková zahrála výborně (čtvrtý nejlepší výkon v Šumperku) a Martině Tomáškové povolila dílčí bod jen na první dráze. Lence Hrdinové nevyšly dvě dráhy, zatímco Vendule Šebestové jen ta závěrečná a to rozhodlo o třetím bodu pro domácí družstvo. Na stažení ztráty ale nebylo ani pomyšlení. Jičín tak zvítězil 5:3 v novém týmovém rekordu, který má hodnotu 3090 kuželek! Hráčky SKK Jičín tak během prvních čtyř jarních kol porazily všechny týmy (Blansko, Jirkov doma a Náchod s Přerovem dokonce venku!!) s kterými bojuje o postavení v horní polovině tabulky.

Rozjeté jičínské "mašině" se nyní postaví do cesty horký aspirant na titul KK Zábřeh. Jeho tým je doslova nabit reprezentantkami a během letošních 15. kol neztratil ani bod! Jenže z jičínské pevnosti zatím nikdo nedokázal odvést ani bodík. Je jasné, že jedna z těchto sérií v sobotu skončí. Očekává se velký boj a domácí tým se tradičně bude spoléhat na bouřlivou diváckou podporu. Přijďte povzbudit od 13:30 jičínské kuželkářky v dosavadním "utkání sezóny"!