Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Jičínské kuželkářky ukončili neporanitelnost Zábřehu!!

15. 2. 2005 | Ženy A | 16. kolo | J. Kapucián

V sobotu odpoledne se zaplnilo hlediště jičínská kuželny téměř do posledního místečka. Diváci očekávali velké drama. V utkání 16.kola nejvyšší soutěže žen se zde měla utkat dvě družstva, která držela série neporazitelnosti - Jičín nenašel přemožitele na domácí kuželně, Zábřeh neprohrál v letošní sezóně vůbec! Bylo jasné, že jedna série skončí.

V úvodní dvojici se střetla Martina Hrdinová s Danou Wiedermannovou mladší, která dosud nenašla v soutěži přemožitelku. Dnes však poprvé ztratila body! Martina Hrdinová vyhrála první dráhu, když Danu porazila díky velmi dobré dorážce (52), na druhé dráze se o bod soupeřky podělily, třetí část domácí hráčka prohrála a tak se rozhodovalo v samém závěru. Jičínská kuželkářka si už v plných nahrála 11 kuželek, v dorážce ještě jednu přidala a zvítězila 502-496!. Na vedlejších drahách se utkaly Marcela Kolářová s Pavlínou Keprtovou. Marcela po prvních dvou drahách vyhrávala 2:0 o 40 kuželek, když se na druhé dráze Pavlíně Keprtové nedařila hra do plných (65V dtuhé části vzájemného souboje už bodovala jen hostující hráčka. Ztrátu však již ani zdaleka zlikvidovat nedokázala a Jičín vedl 2:0.

V prostředních dvojicích si domácí družstvo zkomplikovalo situaci. Marie Kolářová srovnala na třetí dráze, výhrou o jedinou kuželku stav duelu s Olgou Ollingerovou na 1,5:1,5 a rozhodovalo poslední dějství. Bohužel čtrnácti kuželkovou ztrátu z posledních plných už nestačila Marie Kolářová v dorážce zlikvidovat a tak 4 kuželky rozhodly o bodu pro hostující družstvo. Na vedlejších drahách se nedařilo Daně Vikové. Ta v polovině svého souboje prohrávala s Miloslavou Hlavovou 0:2. Na třetí dráze se však výrazně zlepšila a vykřesala jiskřičku naděje, když stáhla 24 kuželek ze 33 o které po polovině prohrávala. V závěru ale znovu kralovala hostující hráčka.

Stav utkání 2:2 a -5 kuželek z pohledu domácích před závěrem. Co lepšího si diváci mohli přát? Lenka Hrdinová sehrála s Jitkou Killarovou dramtický souboj. Na první dráze bodovala po velmi dobré dorážce (51) Jitka Killarová. Ve druhé třicítce si domácí hráčka vytvořila náskok osmi kuželek. Po třetí dráze zase vedla Jitka Killarová. Opět rozhodovala poslední dráha. Výborné plné (91:77) Lenky Hrdinové rozhodly o dalším bodu pro Jičín. Jičínská kuželna bouřila. Se zdejšími drahami se vůbec nevyrovnala zkušená Dana Wiedermannová starší. V polovině duelu prohrávala s Martinou Tomáškovou 2:0 a 245:215! Na třetí dráze snížila na 2:1. Ale závěr patřil Jičínu, který tak poráží Zábřeh 6:2 o 37 kuželek!

Jičínské kuželkářky tak ustály i souboj proti "hvězdami" nabitému celku, uhájili svou domácí neporanitelnost a jarní spanilou jízdu při níž neztratili ani bod! V tento moment už je před družstvem cíl který se do této chvíle nikdo neodvážil vyslovit nahlas. Ano je to útok na bronzové medaile! Na cestě k nim má Jičín čtyřbodový náskok, ale ještě šest soupeřů. Hned v sobotu to bude při cestě na Moravu Přerov, s vynikající H.Goldemundovou, která již třikrát překonala hranici mezinárodní extratřídy 600 bodů, její tým je v domácím prostředí vynikající.