Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky si znovu vylepšili týmový rekord, přesto vynikajícímu Přerovu těsně podlehly

22. 2. 2005 | Ženy A | 17. kolo | J. Kapucián

Kuželkářky SKK Jičín jely v 17.kole 1.ligy hájit svou jarní neporanitelnost na kuželnu stále se lepšícího Přerova. V úvodu nastoupila na straně domácích tradičně reprezentantka Hana Goldemundová a její výkon byl opět výborný (570). Po třech drahách už měla bod zajištěn. Šestistovka to tentokrát nebyla, ale druhý nejlepší výkon kola ano. Marcela Kolářová (509) se musela cítit jako oběť. Tak, ale začíná v Přerově každé utkání a jičínské kuželkářky se tím rozhodně nenechaly zaskočit a bojovaly dál. Martině Hrdinové sice nevyšla první dráha, kterou prohrála s výborně koulející M. Janulíkovou 125:159, ale potom už domácí hráčku nepřipustila k ničemu! Po třech drahách vedla Hrdinová 2:1 a prohrávala o dvě kuželky. Dramatickou koncovku zvládla ve velmi dobré formě hrající Martina Hrdinová lépe a díky nejlepšímu výkonu na straně Jičína 547(!) vyrovnala na 1:1. Domácí vedli o 56 kuželek.

Ve druhé dvojici si zlepšila náladu po nevýrazných výkonech D. Mrázková a nepustila Marii Kolářové (512) ani jeden dílčí bod. Jičín ale opět vyrovnal. Po třech drahách vedla Dana Viková 2:1 sice jen o 4 kuželky. Na poslední dráze svou soupeřku doslova smetla 533-505. Stav zápasu se tak upravil na 2:2 a +53 pro domácí.
V soubojích závěrečných dvojic se strhla divácky vynikající bitva o cenné body. Ano Jičín byl minimálně v boji remízu. Soupeřky se přetahovaly o každý pomocný bod a souboj to byl opravdu napínavý. Padaly i velice zajímavé figury, které diváky zvedaly ze sedadel. Ivana Sedláková vyhrála nad Martinou Tomáškovou první dráhu o 5, druhou prohrála o 2 kuželky a na třetí se hráčky o bod podělily. Na vedlejších drahách začala výborně Lenka Hrdinová, která v polovině svého duelu vedla už 2:0 a o 28 kuželek! Na dráze třetí však domácí Pěchová stáhla 15 kuželek. Dalších dvanáct nahrála v plných, ale tu jedinou kuželku náskoku si v rozhodující dorážce již Lenka Hrdinová nenechal vzít a zvítězila 533-532. Na vedlejších drahách byl rozdíl před závěrečnou dorážkou rovněž minimální a to 8 kuželek ve prospěch domácích. Ivana Sedláková si však vítězství vzít nenechala, když porazila Tomáškovou 539-528 a Přerov-Jičín 5:3. Hostům tak k remíze scházelo v podstatě 12 kuželek v tomto souboji.

Nutno říci, že domácím ženám rozhodně pomohla bouřlivá atmosféra v hledišti, kterou už v Přerově dlouho nepamatují. Po pěkných výkonech na obou stranách zůstaly body v Přerově. 3224 poražených kuželek domácích se zařadilo do desítky nejlepších výkonů v celé sezóně a nový týmový rekord Jičína 3161 je druhým nejvyšším výkonem na který některé z prvoligových družstev prohrálo. Přes porážku si Jičín udržel čtyřbodový náskok na skvělém třetím místě, neboť čtvrté Blansko dle předpokladů nemělo nárok proti Slavii. Útok na bronzové medaile bude nutné potvrdit v utkání následujícím proti Val.Meziříčí, které začne v sobotu 5.3. od tradičních 13:30 – přijďte fandit!