Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Prvoligové východočeské kuželkářské derby 7:1 pro Jičín!

21. 9. 2004 | Ženy A | 2. kolo | J. Kapucián

Ženy SKK Jičín - NáchodTak takovou domácí prvoligovou premiéru čekal jen málo kdo. v Jičíně to nemá lehké žádné družstvo a o tomto víkendu to začala poznávat i absolutní ženská špička v ČR. v prvním prvoligovém utkání na zdejší kuželně se o tom, jako první, přesvědčil Náchod. Začátek utkání mu přitom vyšel. Na jičínské poměry dobrou a hlavně velmi vyrovnanou hrou (122,121,120,121) slavila, sice se štěstím o pouhé dvě kuželky, ale přeci úspěch Milada Vostřezová. To ještě nikdo netušil, že bude z náchodského družstvo jediná. Na vedlejších drahách jednoznačně 4:0 přehrála Martina Hrdinová, loni ještě dorosteneckou reprezentantku Evu Majerovou. Ta se na své vystoupení na jičínských drahách se bude snažit rychle zapomenout.

Lépe se s jičínskými drahami vyrovnala ještě o dva roky mladší Aneta Cvejnová. Ta však měla za soupeřku nejlepší hráčku utkání Danu Vikovou. Ta předvedla především výbornou druhou dráhu a nakonec jí o pouhé tři kuželky unikla magická hranice 500 bodů. Nedařilo se ani další reprezentantce Radce Malé. Vytvořila si sice proti Marii Kolářové menší náskok, hned na druhé dráze jej však ztratila a nejzkušenější domácí kuželkářka zvítězila 3:1. Ještě výraznější byla výhra Lenky Hrdinové nad hořickou odchovankyní M.Kučerovou.


A tak jediným dramatickým soubojem, který už však neměl přílišný vliv na konečný výsledek, byl ten mezi Martinou Tomáškovou a Janou Majerovou. Po dvou drahách, které prohrála hostující hráčka vždy o dvě kuželky, vyhrála na třetí o 10. o všem rozhodovala až poslední dráha a to až do posledního hodu. Díky němu Martina Tomášková připsala bod svému družstvu, které se tak mohlo radovat z prvních prvoligových bodů. Navíc po kvalitním, vyrovnaném výkonu v nečekaně vysokém poměru 7:1.


Ligové soutěže mají nyní týdenní pauzu, ta se však netýká jičínského družstva. To předehrává na domácí kuželně v neděli od 13:30 utkání se Šumperkem. Všichni příznivci jsou zváni.