Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín mají bronzové medaile a míří do Evropy!!

30. 3. 2005 | Ženy A | J. Kapucián

S velkým napětím očekávali všichni příznivci SKK Jičín výsledek velikonoční dohrávky 1.ligy žen. Blansko hostilo Přerov a k uchování teoretické naděje na ohrožení kuželkářek SKK Jičín muselo zvítězit 8:0. Ale na „bronzový“ zázrak byla málo i jednoznačná výhra 7:1 a Jičín tak má po Velikonoční neděli bronzové medaile definitivně doma! O obrovský a u nováčka 1.ligy nečekaný úspěch se zasloužily Martina a Lenka Hrdinovi, Marie a Marcela Kolářovi, Martina a Lenka Tomáškovi a Dana Viková. Hlavní letošní devizou družstva je vyrovnanost, kterou dokumentuje i pořadí jednotlivkyň. Kompletní šestici dělí v průměru méně než 14 kuželek na utkání a všechny hráčky se po vydařené jarní části soutěže propracovali do horní poloviny pořadí jednotlivkyň.

Výkony Jičína tak nestoupají a nepadají dle aktuální formy jedné či dvou „hvězd“, ale mají stabilně vysokou hodnotu. O čemž svědčí i týmový průměr nad 3000 poražených kuželek na utkání, což se letos podařilo jen medailistům. Hned čtyřem hráčkám se podařilo dostat v průměru přes magickou hranici pěti set bodů a trio Viková (15.) Martina Tomášková (18.) a kapitánka Martina Hrdinová (19.) se propracovalo do elitní dvacítky soutěže. Dvacátá je Hořická odchovankyně v dresu Náchoda M.Kučerová.
K dalšímu utkání zajíždějí kuželkářky SKK Jičín v sobotu 9.4. do Pelhřimova a doslova lahůdkou bude poslední mistrovské utkání roku, ve kterém Jičín hostí 16.4. od 13:30h pražskou Slavii. Toto utkání rozhodne o letošním mistru ČR!
Ziskem bronzových medailí si Jičínský oddíl přidělal další „příjemnou starost“. Získal právo startu v Evropských pohárech! Konkrétně v poháru N.B.C., jehož základní kolo by se mělo dle předběžných informací na podzim tohoto roku konat v Bosně a Hercegovině!