Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Vítězné drama v Jihlavě rozhodlo 5 kuželek!

4. 10. 2004 | Muži A | 3. kolo | J. Kapucián

K utkání 3.kola 2.kuželkářské ligy zajížděli hráči SKK Jičín do Jihlavy. Tam se jim tradičně daří a odhodlání pořádně domácí potrápit bylo na celém družstvu znát i nyní. Od prvních hodů to byla velká kuželkářská bitva. První bod pro domácí vybojoval R.Parkan, když o 12 kuželek porazil Pavla Kříže. Na vedlejších drahách si ale výraznou převahu vytvořil jičínský Jiří Vejvara. Díky výborným 540 kuželkám zvítězil nad R.Havlíčkem o 51 a Jičín tak získal důležitý náskok. Domácí byli zaskočeni.

Dalším z klíčových okamžiků byl souboj J.Part-J.Soukup. Oběma se nedařilo zdaleka podle představ, ale předváděli obrovské drama. Rozuzlení přinesl až poslední hod. Po remíze 2:2 na pomocné body rozhodl o výhře jičínského kuželkáře o jedinou kuželku lepší součet 494-493! Josev Vejvara, přestože poráží o 30 kuželek více než Soukup vychází bodově naprázdno a je opět srovnáno. Jihlava snížila náskok SKK na 25 kuželek.


V závěru se očekává tlak domácích. Ale kapitán Jičína Roman Bureš si s přehledem hlídá J.Macka a již několik hodů před koncem je jasné, že si výhru nenechá ujít. Naděje domácích se upírají na souboj jejich nejlepšího hráče Stanislava Partla s Petrem Streubelem. Partl postupně vítězí na všech třech drahách a již před poslední třicítkou zajišťuje bod pro Jihlavu. Je jasné, že rozhodně celkový součet. Streubel ztrácí po 90 hodech již 38 kuželek a přestože Bureš na vedlejších drahách těsně vede, situace začíná bíti kritická. v závěrečných 30 hodech však jičínský kuželkář nevídaně zmobilizoval své síly a předvádí s domácím borcem strhující podívanou. Oba dva poráží na poslední dráze výborných 146 kuželek a to v celkovém součtu utkání znamená výhru Jičína o 5 kuželek 5:3!


Jičínští kuželkáři tak po domácích výhrách s Blanskem B a v předehrávaném utkání se Šumperkem vítězí potřetí v řadě a jdou do čela druholigové tabulky. Příští kolo mají volno a k dalšímu utkání s Přemyslovicemi pocestují na Moravu 16.10.