Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Rumcajsova 60 veteránů 2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky zle potrápily vícemistra ČR

12. 10. 2004 | Ženy A | 3. kolo (dohrávka) | J. Kapucián

o víkendu pokračovala 1. kuželkářská liga žen 4.kolem. To měly kuželkářky SKK Jičín již úspěšně předehrané ( porazily Šumperk 5:3 ) a tak tu byl prostor pro dohrávku 3.kola, ke které zajížděly do severočeského Jirkova. Ten před čtrnácti dny hájil barvy ČR v Evropském poháru družstev a byl vysokým favoritem tohoto utkání. Během zápasu však bylo vše jinak. Strhla se nečekaně vyrovnaná kuželkářská bitva.

A jak probíhaly jednotlivé duely? Jirkovská Naděžda Novotná na prvních třech dráhách přehrála Martinu Hrdinovou, ale stejně tak Marcela Kolářová měla na vrch nad Jiřinu Kařízkovou. Teprve v posledních třicítkách přenechaly svým soupeřkám dílčí body. Po prvních hráčkách byl stav 1:1 a Jičín měl minimální ztrátu 8 kuželek.


Ani po druhé dvojici se konečné vítězství nepřiklánělo na žádnou stranu. Výborně a jistě hrající Marie Kolářová (526) přehrála Pavlínu Polcarovou, které se v neděli vůbec nedařilo, o 59 kuželek. Naopak jirkovská Jitka Jindrová jednoznačně porazila Danu Vikovou, která ztratila jistotu již v první dorážkové, když dorazila jen dvě devítky. Nepomohlo ani střídání Marií Kvasničkovou a tak nakonec oba souboje skončily 4:0. Jednou pro Jirkov a jednou pro Jičín. Stav byl 2:2 a domácí hráčky evidentně zaskočeny.


Jana Hrouzová, čerstvá rekordmanka jirkovských drah z předešlého dne, po třech třicítkách vedla nad Lenkou Hrdinovou 3:0 o 28 kuželek. Na poslední dráze jí však zklamala dorážka a Lenka Hrdinová stahoval co se dalo. Výborných 59 do dorážky jí přiblížilo na pouhých 5 kuželek od soupeřky, ale víc už to nešlo. Zajímavý závěrečný souboj svedly, na vedlejších drahách, domácí Lucie Tauerová s Martinou Tomáškovou. První třicítku domácí vyhrála až v závěru o 1 kuželku. Na dalších dvou dráhách měla lepší nervy Martina Tomášková, když dvakrát zvítězila rovněž o jedinou kuželku. Jičínská kuželkářka si výhru pohlídala i v závěru (488-480) a získala další bod pro SKK. Jirkov však o 23 kuželek udržel lepší celkový součet a mohl se radovat z výhry 5:3.


Kuželkářky Jičína si přesto počínaly nad všechna očekávání a na půdě vícemistra ČR zanechaly velmi dobrý dojem. v sobotu zajíždí k ještě těžšímu utkání, a to na půdu vedoucího celku 1.ligy Zábřehu, který je horkým favoritem na letošní zisk titulu!