Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky zle potrápily vícemistra ČR

12. 10. 2004 | Ženy A | 3. kolo (dohrávka) | J. Kapucián

o víkendu pokračovala 1. kuželkářská liga žen 4.kolem. To měly kuželkářky SKK Jičín již úspěšně předehrané ( porazily Šumperk 5:3 ) a tak tu byl prostor pro dohrávku 3.kola, ke které zajížděly do severočeského Jirkova. Ten před čtrnácti dny hájil barvy ČR v Evropském poháru družstev a byl vysokým favoritem tohoto utkání. Během zápasu však bylo vše jinak. Strhla se nečekaně vyrovnaná kuželkářská bitva.

A jak probíhaly jednotlivé duely? Jirkovská Naděžda Novotná na prvních třech dráhách přehrála Martinu Hrdinovou, ale stejně tak Marcela Kolářová měla na vrch nad Jiřinu Kařízkovou. Teprve v posledních třicítkách přenechaly svým soupeřkám dílčí body. Po prvních hráčkách byl stav 1:1 a Jičín měl minimální ztrátu 8 kuželek.


Ani po druhé dvojici se konečné vítězství nepřiklánělo na žádnou stranu. Výborně a jistě hrající Marie Kolářová (526) přehrála Pavlínu Polcarovou, které se v neděli vůbec nedařilo, o 59 kuželek. Naopak jirkovská Jitka Jindrová jednoznačně porazila Danu Vikovou, která ztratila jistotu již v první dorážkové, když dorazila jen dvě devítky. Nepomohlo ani střídání Marií Kvasničkovou a tak nakonec oba souboje skončily 4:0. Jednou pro Jirkov a jednou pro Jičín. Stav byl 2:2 a domácí hráčky evidentně zaskočeny.


Jana Hrouzová, čerstvá rekordmanka jirkovských drah z předešlého dne, po třech třicítkách vedla nad Lenkou Hrdinovou 3:0 o 28 kuželek. Na poslední dráze jí však zklamala dorážka a Lenka Hrdinová stahoval co se dalo. Výborných 59 do dorážky jí přiblížilo na pouhých 5 kuželek od soupeřky, ale víc už to nešlo. Zajímavý závěrečný souboj svedly, na vedlejších drahách, domácí Lucie Tauerová s Martinou Tomáškovou. První třicítku domácí vyhrála až v závěru o 1 kuželku. Na dalších dvou dráhách měla lepší nervy Martina Tomášková, když dvakrát zvítězila rovněž o jedinou kuželku. Jičínská kuželkářka si výhru pohlídala i v závěru (488-480) a získala další bod pro SKK. Jirkov však o 23 kuželek udržel lepší celkový součet a mohl se radovat z výhry 5:3.


Kuželkářky Jičína si přesto počínaly nad všechna očekávání a na půdě vícemistra ČR zanechaly velmi dobrý dojem. v sobotu zajíždí k ještě těžšímu utkání, a to na půdu vedoucího celku 1.ligy Zábřehu, který je horkým favoritem na letošní zisk titulu!