Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

O výhře kuželkářů rozhodl poslední hod utkání!

19. 10. 2004 | Muži A | 5. kolo | J. Kapucián

K dalšímu utkání 2.ligy kuželkáři cestovali muži SKK Jičín do Prostějova. Povzbuzeni výhrou v Jihlavě se chtěli pokusit zaskočit soupeře i nyní. a úvod utkání vyšel dokonale. Josef Vejvara (513) vítězí nad Dvorským 3:1 a stejným poměrem si poradil i Petr Streubel s Pečem. Jičín se tak ujímá vedení 2:0 a k dobru má 75 kuželek.

Souboje prostřední části utkání jsou nesmírně vyrovnané, ale závěry patří jičínským hráčům! Pavel Kříž díky nejlepšímu výkonu (539) na straně Jičína přehrává svého soupeře o 17 kuželek. a veledůležitý bod připisuje pro družstvo i Pavel Louda. o jeho výhře však rozhodlo při skóre 2:2 pouhých 8 kuželek (528-536). Jičín tak rázem vede 4:0 a o rovných sto kuželek. Vše se zdá jasnou záležitostí. Přichází však koncovka, která se jen tak nevidí.


Domácí Jiří Zezulka mladší se rozehrává k parádnímu výkonu. Naopak J.Soukup se trápí. Nakonec domácí hráč deklasuje jičínského kuželkáře o 101(!!) kuželku. Na vedlejších drahách se Zezulka st. a jičínský kapitán Roman Bureš přetahují doslova o každý kolek. Před poslední drahou vede Bureš 2:1, ale prohrává na součet o 6 kuželek. Na poslední dráze má Bureš dohráno. Jeho soupeř k dispozici poslední hod. Na dráze stojí dvě kuželky - zrádní sedláci. Domácímu borci stačí k nevídanému obratu v utkání trefit jednu z nich.


Po posledním hodu se kuželnou rozlehne obrovská radost - a to na straně Jičína! Domácí hráč minul, na poslední dráze má stejně jako Bureš a to znamená půl bod pro každého z nich a výhru Bureše 2,5:1,5 bodu. Jičín tak vítězí 5:3 přestože jeho součet byl nakonec o 7 kuželek horší. Jičín tak drží skvělé druhé místo, což je nejlepší pozvánkou k dalšímu utkání které sehraje na domácích drahách již tuto sobotu od 10 hodin proti lídrovi tabulky Zábřehu. Na šlágr podzimu jste všichni srdečně zváni.