Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři v novém rekordu porazili vedoucí Zábřeh

26. 10. 2004 | Muži A | 6. kolo | J. Kapucián

Šlágrem šestého kola 2.kuželkářské ligy byl jednoznačně souboj druhého SKK Jičín s vedoucím Zábřehem. Hráči hostí mají několikaleté zkušenosti s nejvyšší soutěží a netají se tím, že společně s Blanskem, chtějí bojovat o návrat do 1.ligy. Hráči Jičína si byli vědomi, že je čeká nesmírně těžké utkání a od začátku hráli maximálně koncentrovaně. První třicítky však vyšli lépe hostům.

Perfektní vstup, v podobě 152 poražených kuželek, se podařil zejména O.Pospíšilovi. Josef Vejvara přes manko 22 kuželek bojoval dál a vyplatilo se. Na další dráze vítězí 138-133, poté remizuje a v závěrečných 30 hodech vítězí o jedinou kuželku, což znamená jeho vítězství 2,5:1,5 bodu. Jestliže Vejvara měl trochu štěstíčka, tak v druhém souboji se štěstěna přiklonila na stranu hostujícího Martina Sitty. Petr Streubel prohrává na první i druhé dráze o 3 a na třetí o 4 kuželky. Stav je vyrovnaný 1:1, ale hosté získávají náskok 34 kuželek.


Drama pokračuje i v prostřední části utkání. Pavel Kříž vítězí v první i čtvrté třicítce. Po výpadku na druhé dráze a výsledku 2:2 s J.Sittou však odchází poražen na součet. k výhře však stačila jediná kuželka navíc během třetího dějství jejich vzájemného souboje. Nevadí. Na vedlejších drahách zavelel k obratu v utkání Pavel Louda. Nejlepším letošním výkonem domácích na jičínské kuželně (542) nedává sebemenší šanci M.Macasovi. Vítězí 4:0 a vysokým rozdílem 83 kuželek!


Stav utkání je stále vyrovnaný 2:2, ale Jičín získává k dobru 39 kuželek. Závěr však tentokrát žádné velké drama nepřinesl. Soukup s Burešem od začátku nedávali soupeřům šanci a jistili cennou výhru domácích. Navíc v novém rekordu kuželny 3071!


Jičín se díky vítězství 6:2 dotáhl v tabulce bodově na svého soupeře, který vede ligu o jediný bod ve skóre. Po týdenním volnu čeká jičínské kuželkáře další utkání v sobotu 6.listopadu kdy cestují do Rýmařova.