Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Jičínské kuželkářky si hladce poradily s Přerovem

26. 10. 2004 | Ženy A | 6. kolo | J. Kapucián

Tři dvojice jmen v jičínském družstvu, sestry Hrdinovy, Tomáškovy a matka s dcerou Kolářovy. To byl správný recept na soupeřky z Přerova v utkání 6.kola 1.kuželkářské ligy žen. Hned na úvod útočila na vlastní rekord kuželny Martina Hrdinová, rekord o 6 kuželek odolal, ale na výborných 525 kuželek přerovská Miroslava Janulíková nestačila. Kuželkářka hostujícího celku první dráhu začala velmi dobře (136) a ujala se vedení o šest kuželek. Na dalších drahách už jí zůstala zapovězena hranice 110 a tak Martina Hrdinová dosáhla snadného vítězství. Pomalu se rozjížděla Lenka Matyášová. Než se vzpamatovala, prohrávala v polovině svého duelu s Marcelou Kolářovou už 35 kuželek. Ty už se jí i přes podstatné zlepšení nepodařilo stáhnout a Jičín tak vedl 2:0!

Uprostřed utkání na sebe narazily stříbrná dorostenka z Ms Lenka Tomášková se zkušenou reprezentantkou Hanou Goldemundovou. Po vyrovnané úvodní polovině (241:244), kdy ještě Hana Goldemundová stačila stáhnout náskok domácí dorostenky byl souboj vyrovnaný, ve druhé části domácí hráčka zkušenější soupeřku přehrála. Zcela jednoznačně vypadá na papíře duel mezi Marií Kolářovou a Dagmar Mrázkovou. Ve skutečnosti to tak jednoznačné nebylo. Jičínská M.Kolářová však měla nervy ze železa. Tři výhry, o jednu, o čtyři a o pět kuželek stanovily stav 3:0 a na té poslední náskok již jen zvíšila. Jičín vedl jednoznačně 4:0 a s obrovským náskokem přes 100 kuželek.


Závěr se tak dohrával naprosto v pohodě. Výrazně přehrávala Lenka Hrdinová Zuzanu Pěchovou. Po třech drahách vedla už 3:0 a o 41 kuželek. Výpadek na poslední dráze pokazil případnou pětistovku, ale jasné vítězství nemohlo uniknout. v posledním duelu získala Ivana Sedláková hned na první dráze proti Martině Tomáškové dvacet čtyři kuželek náskoku. Druhá dráha jí sice nevyšla, ale ve třetí třicítce další kuželky přidala a zachránila tak hostující družstvo od kanára.


Jičínské kuželkářky dosáhly velmi pěkného součtu 2890, který je novým rekordem kuželny. Výhra 7:1 je pak posunula na skvělé čtvrté místo tabulky! Další zápas sehrají v sobotu 6.11. ve Valašském Meziříčí, kde by nemusely být bez šance.