Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky porazily Rýmařov 7:1 a opět překonaly rekord kuželny!

16. 11. 2004 | Ženy A | 8. kolo | J. Kapucián

Na těžké jičínské kuželně se v 8. kole 1.kuželkářské ligy žen odehrálo utkání plné rekordů. Domácí hráčky hostily Rámařov, který dosáhl na rekord hostujícího družstva i rekord hostující hráčky mezi jednotlivkyněmi. Přesto otěže utkání držel od samého začátku pevně v rukou domácí tým. Martina Hrdinová začala dobře a vedla už 2:0 (254:228). Přesto v dalším průběhu svého souboje musela o vítězství ještě hodně bojovat. Soupeřka, Monika Maňurová, vycítila možnost zvratu a po převaze v posledních plných 91:78 prohrávala už o pouhé dvě kuželky. o bodu pro svoje družstvo rozhodla domácí hráčka poslední dorážkou. Na vedlejších drahách si soustředěně hrající Dana Viková vcelku snadno poradila s Ivanou Schreiberovou, která se se zdejšími drahami nedokázala vyrovnat. Domácí družstvo, tak jako ve většině utkání, které letos doma odehrálo, vedlo v třetině utkání 2:0. Náskok činil tentokrát 44 kuželek.

K dalšímu duelu domácího družstva nastoupila ještě dorostenka Lenka Tomášková, která plnohodnotně zastoupila svoji nemocnou sestru Martinu. Velmi dobrou hrou, především do plných, dosáhla výborného výkonu 513 poražených kuželek a Věra Tomanová jí stačila vzdorovat jen na první dráze. Také Marie Kolářová útočila na magickou pětistovku, zradila jí až poslední dráha. v té době ale vedla už 3:0 a tak v podstatě o mnoho nešlo. Výsledných 482 má v Jičíně velkou hodnotu. o čemž svědčí i to, že v tento moment (po čtyřech hráčkách), měly ženy SKK Jičín lepší součet než a tým mužů v dopoledním vítězném utkání s MS Brno! Stav 4:0 pro domácí a vedení o 121 kuželek, dodalo klid v závěru.


Marcela Kolářová nahrála proti nejlepší hráčce hostujícího týmu pěkných 487 kuželek, ale to tentokrát na bod pro tým nestačilo. Marcela Tillerová se rozehrála k výborné hře, kterou korunovala rekordem hostí. Jako první hráčka hostujících družstev překonala na 120Hs hranici pěti set bodů a to hned o 13 kuželek! Nic to však nezměnilo na jasném průběhu utkání.


Na vedlejších drahách si totiž bezpečně poradila Lenka Hrdinová s novou členkou širšího reprezentačního kádru Miroslavou Paulerovou. Hrdinová povolila soupeřce bod jen na první dráze, pak šla jasně za vítězstvím, když soupeřku přehrála především v dorážce. Jejích parádních 506 kuželek podtrhlo skvělý den jičínských kuželkářek, které vítězí 7:1 v novém rekordu kuželny 2972.


Takovouto hrou by porazily i drtivou většinu mužských celků 2.ligy, na úspěšné muže Jičína jim scházelo pouhých 24 "dřev". Další utkání sehrají ženy SKK Jičín v neděli 28.11. v Kroměříži.