Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky vydřely výhru nad Pelhřimovem

7. 12. 2004 | Ženy A | 10. kolo | J. Kapucián

Výkony v zápase Jičína s Pelhřimovem v 10.kole 1.kuželkářské ligy žen rozhodně neměly prvoligové parametry. Spíše se blížily těm lepším výkonům na 100 HS. Ale i to se občas stává. Utkání nezačalo pro Jičín dobře. Poprvé v sezóně nevedl domácí celek po úvodních dvou duelech 2:0 a musel se vyrovnávat s nečekanými komplikacemi. Naopak prohrával už 0:2 o 47 kuželek poté, co Miroslava Cízlerová přehrála Martinu Hrdinovou (469-447) především v dorážce (133:151) a Zdeňka Vytisková nedala šanci Marcele Kolářové, když vedla již 3:0 po třech drahách.

V prostřední dvojici nastoupila za hosty mladičká Michaela Skalová. Michaela zvládla pouze první dráhu a poté ji Dana Viková (447-403) nedala šanci. Na vedlejších drahách nastoupily v souboji nejzkušenějších Marie Kolářová proti Jiřině Antoňů. Ani jedné se nedařilo podle jejich představ - Marii v dorážce (112), Jiřině v plných (277). Jičínská kuželkářka však zvládl důležitou koncovku lépe a zvítězila o 3 kuželky 3:1. Po dvou dvojicích byl stav 2:2 se shodným počtem poražených kuželek na obou stranách a začínalo se v podstatě znovu.


Vše záleželo na posledních hráčkách obou družstev. Po první šedesátce nebylo ještě zdaleka rozhodnuto. V obou duelech byl stav 1:1. Lenka Hrdinová vedla nad Irenou Machyánovou o 4 kuželky a Martina Tomášková nad Ludmilou Landkamerovou o 7. Třetí třicítka naznačila, kdo bude brát z tohoto utkání body. Z vítězství a těžce vydřených bodů se nakonec radovalo domácí družstvo. Když jičínské kuželkářky zvládly svoji úlohu lépe a přehrály soupeřky 6:2 konečným rozdílem 53 kuželek. Po předchozím rekordu paradoxně v nejslabším letošním výkonu. Nedařilo se prakticky nikomu, přísnější měřítko snese jen 483 Lenky Hrdinové.

Vydřená výhra však udržela celek SKK Jičín na skvělém třetím místě tabulky. A opravdovou lahůdkou bude pro jičínské kuželkářky poslední utkání podzimní části. V něm se představí na horké půdě úřadujícího mistra na pražském Edenu proti Slavii.