Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Body z východočeského kuželkářského derby Jičínu těsně unikly

14. 12. 2004 | Muži A | 11. kolo | J. Kapucián

Souboj na ostří nože. Tak lze charakterizovat poslední utkání podzimní části 2.kuželkářské ligy mezi Rychnovem a Jičínem. Hned v úvodu utkání při shodném zisku pomocných bodů rozhodovaly v obou případech celková čísla. Josef Vejvara (552) nejlepším výkonem jičínských hráčů přehrál Oldřicha Krseka. Rozhodující náskok si vypracoval na první dráze, kterou vyhrál po výborném výkonu 150 o 17 kuželek. Tento náskok však vůbec nemusel být rozhodující protože na poslední dráze srovnal na 2:2 výhrou o jedinou kuželku! Úplně stejný průběh měl souboj Jiřího Vejvary s Jaroslavem Kejzlarem jen s tím rozdílem, že jičínský hráč před poslední dráhou vedl 2:1 a Kejzlar v závěru srovnával. Poslední dráhu vyhrál o dvě kuželky a celý souboj o čtyři!

Ve střední části utkání se domácí Jiří Karasz rozehrál k nejlepšímu výkonu utkání (557) a jasně 4:0 přehrál Pavla Kříže. Ve druhé dvojici se tolik nedařilo jeho spoluhráči Radku Jungovi čehož využil k vyrovnání Petr Streubel. Před posledními duely tak byl nerozhodný stav 2:2 a domácí měli náskok 46 kuželek. V závěru měl domácí Martin Podzimek dobrý úvod. První dvě dráhy vyhrál a pro domácí to vypadalo dobře, protože souboj Kamila Frydrycha s Romanem Burešem byl vyrovnaný a domácí hráč měl mírný náskok v celkově poražených kuželkách. Kamil Frydrych další dvě dráhy jasně vyhrál a připsal na konto Rychnova důležitý bod. Dvojnásob škoda pro Jičín, protože vedle se Podzimkovi přestalo úplně dařit. Jaroslav Soukup smazal náskok a díky výborné poslední třicítce (150) jasně vyhrál. Domácí však již výhru 5.3 o 37 kuželek uhájili.

Rychnov se v tabulce díky tomuto vítězství bodově na svého soupeře dotáhl a je šestý. Jičín přezimuje na místě pátém, když mu nevyšel závěr podzimní části. Přesto bude jistě na jaře bojovat o medailové umístění.