Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Rumcajsova 60 veteránů 2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Výbornou podzimní část 1.ligy zakončily jičínské kuželkářky soubojem s mistrovskou Slávií

14. 12. 2004 | Ženy A | 11. kolo | J. Kapucián

Velice úspěšný podzim zakončily kuželkářky SKK Jičín utkáním na půdě mistra ČR - pražské Slavie. Zajímavá je statistika výkonů družstev na kuželně v Edenu. Nejhorší domácí výkon je o 60 kuželek vyšší než nejlepší výkon kteréhokoliv z hostujících družstev. Jičín zde předvedl druhý nejlepší výkon ze soupeřů a přesto si odváží prohru více než o 200 kuželek. Úvod jako obvykle obstarala Šarka Marková s Blankou Mizerovou, a také s obvyklým výsledkem. Prohrály jedinou dráhu (Šárka ve druhé třicítce s Marcelou Kolářovou 139:145). Za zmínku rozhodně stojí výkon Blanky Mizerové z úvodní dráhy - 163.

Střed utkání už byl podstatně vyrovnanější. Oba duely zde měly, ale zcela odlišný průběh. Jana Pavlíková prohrála s Marií Kolářovou první dráhu a teprve od druhé dráhy začala soupeřku přehrávat. Jičínská kuželkářka nakonec vyšla bodově naprázdno, přestože nahrála velice pěkných 537 kuželek. Naopak Růžena Smrčková si vytvořila náskok v první polovině a Dana Viková z něj začala v druhé části ukrajovat. Bohužel ani zde 516 kuželek jičínské hráčky na body nestačilo.

I závěr byl dlouho otevřenou partií. Lucie Vaverková v posledních utkáních více bojuje sama se sebou, než se soupeřkami. Forma kamsi odplavala. A toho využila Lenka Hrdinovou k zisku čestného bodu pro Jičín. Po bodech sahala i Martina Tomášková, ale zradila jí poslední dráha (152:113), na které naopak skvěle zahrála domácí Kulhánková.

Přes prohru musejí být všichni příznivci s podzimní části navýsost spokojeni. Nováček soutěže přezimuje na parádním čtvrtém místě. Drží domácí neporanitelnost a body přivezl i od soupeřů. Při troše štěstíčka jich mohlo být i více a to dává naději i pro jarní část. Jičínské kuželkářky jsou nyní čtvrté nejlepší v republice a na jaře mají reálnou šanci se poprat o bronzové medaile