Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Týmový duch a odhodlání vynesl kuželkářky SKK v polovině soutěže na skvělé čtvrté místo

6. 1. 2005 | Ženy A | Podzim | J. Kapucián

Poprvé od památného ročníku 1958/59 má Jičín zastoupení v nejvyšší kuželkářské soutěži dospělých. Družstvo žen, po krizi na přelomu letopočtu, kdy sestoupilo až do třetí ligy, našlo novou tvář a doplněné o nadějné juniorky, které nahlédly již i do reprezentace, se během tří let probojovalo až do nejvyšší soutěže! Po podzimní části soutěže je čtvrtá příčka příjemným překvapením. Při pohledu do statistik je jasné že nerozhodují jen čísla, ale také týmový duch a odhodlání - což jsou faktory které často rozhodují o úspěchu či porážkách v těch nejvyrovnanějších okamžicích.

Jičín hodně těží z výhody domácího prostředí. Z pěti utkání doma neztratil ani bod(!) což se povedlo již jen Slavii a Zábřehu. Na jaře navíc čeká jičínské kuželkářky hned šest domácích zápasů. Překvapivě jičínské ženy ztrácí na soupeřky v plných, průměr 2015 je v této dílčí disciplíně řadí až na desáté místo, jen o místo lepší je dorážka 934, paradoxně velmi dobře na tom jsou co se týče újezdů, průměrem 31 chyb na utkání jsou čtvrté nejjistější v 1.lize. V pořadí jednotlivkyň je nejlépe vidět vyrovnanost týmu. Žádná jičínská kuželkářka není v elitní dvacítce, ale zároveň ani mezi dvacítkou nejslabších, které mají odehrány 2/3 drah a to je na nováčka nejvyšší soutěže jistě cenné. Nejvýše jsou v žebříčku Martina Tomášková (29.) s průměrem 500,6 a hned za ní (30.) Dana Viková 500,2 - ta má osmnácté nejlepší plné. Dále figurují na 39. pozici Marcela Kolářová 495.3, 42. je Lenka Hrdinová 492.2, 46. Martina Hrdinová 490.2 a 50. Marie Kolářová 488,7. Zkušenosti Marie Kolářové jsou však jasně vidět v duelech o body se soupeřkami. Se ziskem 7 bodů z jedenácti startů je 15. nejlepší hráčkou ligy v tomto hodnocení a to společně s Lenkou Hrdinovou. Jen o bod méně vybojovaly Dana Viková s Martinou Hrdinovou. Také v zisku dílčích bodů za jednotlivé vítězné dráhy (25) je Marie Kolářová na výborném patnáctém místě. Sedmnáctá je s 23,5 body Lenka Hrdinová.


Nejlepšího výkonu ligy dosáhla na domácí dráze v Přerově reprezentantka H.Goldemundová 610!!! V Jičíně však vyhořela na 467! Nejlepšího výkonu podzimní části dosáhla z týmu Jičína Martina Tomášková, když ve Valašském Meziříčí porazila 549 kuželek. 537 kuželek pak shodila Marie Kolářová v pražském Edenu. Tolik trocha čísel a statistiky. O čtvrtou příčku se zasloužily tyto hráčky: Martina a Lenka Hrdinovi, Marie a Marcela Kolářovi, Martina a Lenka Tomáškovi, Dana Viková a M.Kvasničková. Doufejme že se jim bude dařit i v jarní části, kterou otvírají domácím utkáním s výborným Blanskem již příští sobotu 15. ledna od 13:30h. Přijďte fandit.