Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky porazili vícemistra 7:1!

1. 2. 2005 | Ženy A | 14. kolo | J. Kapucián

K sobotnímu utkání 14.kola 1.kuželkářské ligy žen přijel do Jičína stříbrný celek loňské sezóny, který i letos bojuje o postavení na stupních vítězů. Zpočátku se na jičínské kuželně schylovalo k dramatu. Martina Hrdinová, přestože se jí nedařilo dle představ, sice nakonec porazila Losovou, když souboje na jednotlivých drahách probíhaly podobně - soupeřka se držela v plných, domácí hráčka však zvládala lépe dorážku. Ale do vedení šwl po první třetině utkán hostující tým. Marcela Kolářová se snažila, ale na Jitku Jindrovou to bohužel nestačilo. Hostující hráčka si na první dráze vytvořila náskok 22 kuželek. V průběhu následujících šedesáti hodů se jičínská kuželkářka své soupeřce přibližovala a tak i zde rozhodla poslední dráha a v ní především plné (72:95). Jičín tak byl na domácích drahách v málo kdy vídané situaci prohrával a to o 12 kuželek.

Zlom v utkání přinesly následující dva souboje. Pavlína Polcarová zazlobila Danu Vikovou (493) pouze na druhé dráze. Marie Kolářová (484) přehrála Jiřinu Kařízkovou především díky lepší dorážce, kterou vyhrála o 45 kuželek. Jičínské hráčky se plným bodovým ziskem v prostřední části uklidnily a závěr již byl zcela v režii domácích.

Lenka Hrdinová předvedla druhý nejlepší výkon (514) jičínské kuželny v sezóně a tak se nelze divit tomu, že neměla od začátku problémy s Janou Hrouzovou, která si s jičínskými drahami začala trochu rozumět až v závěru. Martina Tomášková předvedla bezchybnou dorážku a i ona pokořila hranici pěti set poražených kuželek (509). Jičín tak porazil Jirkov vysoko 7:1 a po prohře Blanska se začíná svým největším konkurentům vzdalovat!

V sobotu zajíždí jičínské družstvo k dalšímu týmu z horní poloviny tabulky a to do Šumperka.