Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři zvítězili v Rýmařově 5:3!

19. 9. 2005 | Muži A | 2. kolo | J. Kapucián

Po vítězství nad ambiciózními Husovicemi zajížděli kuželkáři SKK Jičín v sobotu na půdu loni stříbrného celku 2.ligy – Rýmařova. Kapitán Roman Bureš postrádal dlohodobě zraněné Jiřího Vejvaru a Pavla Loudu, příležitost tak dostal Jiří Kapucián. Začátek utkání domácím příliš nevyšel a Jičín toho dokonale využil k získání náskoku 56 kuželek. Nejvíce se o to zasloužil Josef Vejvara, který výborným výkonem a nejlepším součtem v utkání, 549 poražených dřev, přehrál Miroslava Adámka 4:0. Souboj druhé dvojice byl podstatně vyrovnanější. Domácí Ivo Mrhal vyhrál první dvě dráhy a vedl o 21 kuželek. Petr Streubel nehrál svou obvyklou hru a herně se trápil. Stále však bojoval a během třetí třicítky snížil svou strátu o 12 kuželek. Na závěrečné dráze opět zvítězil, ale domácí hráč náskok se štěstím o 3 kuželky udržel a to znamenalo bod pro Rýmařov.

Ve střední části utkání získal Jičín rozhodující náskok. Jiří Kapucián po hladké výhře na první dráze, předvedl klíčové hody v závěru druhé třicítky. Vyrovnaný boj s Antonínem Sochorem zde obrátil posledním pokusem (142–141). V samém závěru duelu pak velice dobrým výkonem zvýšil svůj náskok až na 41 kuželek (540–499). Jaroslav Soukup se na vedlejších drahách celou první polovinu nemohl vyrovnat s nepříjemně klouzajícím povrchem rozběhových prken. V závěru se však zkoncentroval a na poslední dráze zajistil Jičínu vedení 3:1 po nesmírně důležité výhře 520–514 nad Markem Veselým. Náskok Jičína tak vzrostl na 103 kuželek a to již vypadalo velice nadějně.

V tento moment již bylo i na domácích vidět, že v případný obrat ve vývoji utkání příliš nevěří. Dotahováci Rýmařova navíc tentokrát nepodali výkon, na který jsou zvyklí. Roman Bureš (515) a Pavel Kříž (491), tak bez větších problémů dovedli utkání do zdárného konce. Oba sice své duely prohráli, ale to již nic nemohlo změnit na zaslouženém a trochu překvapivém vítězství Jičína 5:3! Po dvou kolech tak mají jičínští kuželkáři plný počet bodů a v druholigové tabulce jim patří 3.příčka. Tu budou hájit v sobotu od 13:30 doma ve velice těžkém utkání s exligovou Třebíčí. Všichni příznivci jsou srdečně zváni!