Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Vítězný obrat proti exligové Třebíči zajistili Bureš se Soukupem

26. 9. 2005 | Muži A | 3. kolo | J. Kapucián

Po výhře v Rýmařově čekal na jičínské kuželkáře ve třetím kole 2. ligy jeden z nejtěžších soupeřů, loni účastník nejvyšší soutěže TJ Třebíč. Tíha zodpovědnosti, potvrdit body z venku, domácím v první polovině utkání svazovala ruce a toho hosté dokonale využili. Zásluhou vítězství Miroslava Durdy a Aleše Zemana šli po úvodní části do vedení 2:0 při náskoku 31 kuželek. Smůlu měl především Pavel Kříž, kterému po výborném dopoledním výkonu za B tým (536!), scházelo nyní po těžkém dvojzápase na soupeře pouhých 8 kuželek. Ve střední části zápasu se navíc dařilo i třebíčskému Petrovi Langovi. Po nejlepším výkonu hráče hostujícího celku (517) přehrál 3:1 Jiřího Kapuciána a s Jičínem to nevypadalo dobře. Naštěstí ve druhé dvojici byl průběh zcela opačný. Josef Vejvara zvítězil stejným poměrem nad Liborem Jelínkem a pozvedl tak prapor domácího týmu. Jičín tak snížili na 3:1 a stáhl náskok Třebíče v celkově poražených kuželkách na pouhých 15. O strhující závěr se postarali na straně domácích Jaroslav Soukup a kapitán Roman Bureš.

Úvodní dráha v závěrečné části utkání vyšla jednoznačně lépe domácím a Jičín vedl na celkový součet o 2 kuželky. Po druhé dráze byli stále hosté ve hře. Václav Rypel srovnal stav a na kuželky vedl. Ve druhé dvojici Kamil Nestrojil s Romanem Burešem remizovali. Na třetí dráze Jaroslav Soukup přehrál Václava Rypela o 16 kuželek. Druhý třebíčský hráč vyhrál třetí dráhu o deset kuželek a stále to bylo otevřené. Za mohutného povzbuzování domácích příznivců utkání rozhodli domácí hráči v posledních plných, kde nahráli dvacet kuželek a v obou případech si připsali setové body. Soukup poráží Rypela 521–507 3:1 a Roman Bureš, který byl nakonec díky lepší dorážce nejlepším hráčem utkání, Nestrojila 524–495, což znamená konečný výsledek 5:3 pro Jičín. Domácí tým byl v celkovém součtu o 28 kuželek lepší (3036-3006).

Jičínští kuželkáři tak přes boj s velkou marodkou (Jiří Vejvara, Pavel Louda) zahájili sezónu nad očekávání a po třech kolej jsou bez ztráty bodu na skvělém druhém místě tabulky. V sobotu se od 9 hodin utkají v Prostějově ve šlágru 4. kola o první místo tabulky s lídrem soutěže Přemyslovicemi. Domácí se netají ambicemi na postup do 1. ligy a jsou vysokým favoritem utkání. V tomto kole navíc deklasovali rezervu ligové Opavy 7:1 o více než tři sta kuželek a hned dva jejich hráči překonali magickou hranici šesti set poražených kuželek. Jičín je však mistrem vyrovnaných koncovek a stejně jako v Rýmařově se pokusí překvapit.