Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky Náchoda překonaly v Jičíně rekord hostí, přesto odešly poraženy 6:2!

3. 10. 2005 | Ženy A | 4. kolo | J. Kapucián

K utkání 4.kola nejvyšší kuželkářské soutěže žen, přijel do Jičína k východočeskému derby Primátor Náchod a na jičínských drahách se odehrálo drama. Jičín měl namále, ale nakonec vydřel v závěru cenné vítězství. Náchod překonal rekord kuželny družstev hostů výkonem 2916 a Aneta Cvejnová se postarala o nový rekord hostů jednotlivců výkonem 532 kuželek. Úvod patřil domácím hráčkám. Martina Hrdinová předvedla proti Daně Adamů vyrovnané první dvě dráhy a jasně je vyhrála (138,133). Poté povolila soupeřce snížit na 2:1, když dráhu prohrála o 1 kuželku. Závěr však zvládla s přehledem a zvítězila 517- 485. Marcela Kolářová vyhrála těsně první dvě dráhy (+7,+4). Na dráze třetí jí Nataša Majerová výhru doslova darovala a o dalším bodu pro Jičín bylo tedy rozhodnuto už po třech drahách. Za stavu 2:0 to vypadalo na jasnou záležitost domácích.

Uprostřed utkání nastoupily proti Daně Vikové a Marii Kolářové mladé náchodské hráčky a především Aneta Cvejnová se ukázala ve výborném světle. První dráhu vyhrála sice jen se štěstím o 1 kuželku, poté však zcela ovládla hru a po výborném výkonu 532 poražených kuželek dokonce překonala rekord hostí na jičínské kuželně! Na vedlejších drahách bojovala Marie Kolářová s Evou Majerovou. Úvod měla lepší náchodská kuželkářka, ale další dvě dráhy však Maruška vyhrála a před poslední třicítkou vedla nad Majerovou o 3 kuželky. Závěrečná dorážka jí však nevyšla a po prohře 365-374 byl před poslední čtveřicí stav utkání 2:2 a -24 kuželek z pohledu Jičína.


Poslední hráčky Jičína tak byly v nezvyklé pozici a musely stahovat. Lenka Hrdinová nastoupila proti „hořické“ Michaele Kučerové. První dráhu Lenka vyhrála díky výrazně lepším plným (98:85). Na další dráze získala dílčí bod Michaela. Třetí dráhu znovu vyhrála Lenka jasným rozdílem (122:109) a vedla celkově o 17 kuželek. Hned 14 jich však prohrála v následujících plných a tak nebylo ještě nic rozhodnuto. Koncovku však zvládla a zvítězila 502- 488. Na vedlejších drahách se utkaly Lenka Tomášková s Janou Majerovou. První třicítka přinesla bod pro Náchod. Na dalších drahách již jasně dominovala jičínská kuželkářka. Ve vypjaté koncovce se stále zlepšovala a počítadlo se jí zastavilo až na součtu 508 kuželek. Jičínské juniorky tedy zvrátily vývoj utkání opět na stranu Jičína, který tak za mohutné podpory domácích příznivců zvítězil nakonec 6:2 o 16 kuželek! V dalším kole zajíždějí ženy SKK Jičín, k velice těžkému utkání, na půdu rozjetého Šumperka, který doposud neztratil ani bod.