Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky v Šumperku 11 kuželek od vítězství

10. 10. 2005 | Ženy A | 5. kolo | J. Kapucián

Utkání začalo velmi dramaticky. Domácí Vojtková se na první dráze ujala vedení o 2 kuželky. Po slabých druhých plných se zdálo, že Marcela Kolářová vyrovná. Pět chyb v dorážce však znamená, že i druhou dráhu vyhrává o 2 kuželky domácí hráčka. V té chvíli měly polovinu stratu za sebou i Kateřina Bezdíčková s Martinou Hrdinovou. Ty se na obou prvních drahách rozešly smírně! Jičínská Marcela Kolářová prohrála na třetí dráze 7 kuželek v plných. V kritické situaci se však skvěle zkoncentrovala a dráhu nakonec o 3 kuželky vyhrává. Stav před závěrem 2:1 a +1 kuželka pro domácí kuželkářku slibuje velké drama. To naštěstí pro Jičín zvládla lépe Marcela Kolářová a výhrou 517-506 získává první bod pro Jičín. Na sousedních drahách bohužel potvrdila Kateřina Bezdíčková výbornou formu. Zahrála skvělou druhou polovinu (293) a dosáhla letošního nejlepšího šumperského výkonu (553). Martina Hrdinová přes slušných 511 na bod nedosáhla.

Dramatické duely pokračovaly i ve střední části. Domácí Straková prohrála první část disciplíny s Marií Kolářovou o jedinou kuželku, i přesto, že soupeřka měla na této dráze 5 chyb. Druhá, již bezchybná dorážka jičínské hráčky, znamenala smazání ztráty z plných a konečnou remízu. Třetí třicítku vyhrála o 4 kuželky Straková a stav 1,5:1,5 a 3 kuželky k dobru pro šumperskou hráčku opět předznamenaly dramatický rozhodující boj na poslední dráze. Po vyrovnaných plných (80:80) lepe dorážela Straková (53:43) a Marii Kolářové tak bod těsně unikl. Dana Viková nezvládla úplně dobře první dráhu (116) a ztratila na domácí Lenku Kubovou 17 kuželek. Ve vyrovnaném boji na druhé dráze byla již jičínská kuželkářka úspěšnější a vyrovnala. Ztrátu ale snížila jen o dva kolky. Třetí dráha přináší druhý bod pro jičínskou Vikovou 122-117, která se tak ujímá vedení 2:1, ale prohrává o 10 kuželek. V poslední třicítce jí stačí uhrát s domácí soupeřkou remízu. Po plných, které Viková vyhrává o 4 kuželky, to vypadá slibně. V závěrečné dorážce se od ní však štěstěna odvrací (45:50) a tak nejtěsnější výhra o jedinou kuželku zajistila domácímu družstvu třetí bod. Stále ale nebylo zdaleka nic rozhodnuto. Stav 3:1 a náskok 55 kuželek ještě nic definitivně neřešil.

A opravdu. Jičínské juniorky bojovaly skvěle, Lenka Hrdinová, přestože v polovině svého duelu s Tatouškovou prohrávala již 246:271 se dokázala ve druhé polovině výrazně zlepšit a nejlepším výkonem na straně Jičína 527 kuželek zvítězit o 19 kuželek. Na sousedních drahách si velmi dobře hrající Lenka Tomášková připsala bod již po třech drahách! A smazala i značnou část z náskoku domácího družstva. Bohužel ani dva získané body v poslední části jičínskému družstvu k výhře nepomohly. Domácí udrželi letošní neporazitelnost s notnou dávkou štěstí o pouhých 11 kuželek. Doufejme že se štěstěna k jičínským hráčká otočí čelem již v sobotu, kdy hrají od 13:30 velice důležité utkání v Ratíškovicích.