Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři dosáhli historicky nejlepšího výkonu a vedou ligu!

24. 10. 2005 | Muži A | 7. kolo | J. Kapucián

Velké problémy se sestavou měl před zápasem 7. kola 2. kuželkářské ligy kapitán Roman Bureš. K dlouhodobě zraněným Pavlu Loudovi a Jiřímu Vejvarovi přibyl ještě nemocný Pavel Kříž. Jičín však přesto odjížděl s odhodláním pokusit se vybojovat alespoň bod. V úvodu utkání přehrál poměrně jasně, nejlepší hráč domácích František Tesař výkonem 570 3:1 Vladimíra Pavlatu (531), který však měl v nohách již dopoledních 120 hodů za třetiligový B tým! Souboj druhých hráčů byl podstatně vyrovnanější. Před poslední dráhou vedl jičínský Jaroslav Soukup 2:1 při náskoku tří kuželek. Na poslední dráze se hrálo o každou kuželku. Nakonec oba soupeři zahráli shodně 144 a to znamenalo těsné, ale nesmírně důležité vítězství hostujícího hráče 2,5:1,5 (539-536). Střední část utkání měla podobný průběh jako ta první. Domácí Pufler zahrál výborně a po vyrovnané úvodní šedesátce 282-280 se rozehrál k nejlepšímu výkonu domácích a přesvědčivě přehrál Jiřího Kapuciána 3:1 (591-534). Ve druhé dvojici ještě před poslední dorážkou prohrával hostující Petr Streubel o 12 kuželek, ale vynikajícím závěrem dokázal strhnout vítězství na svou stranu 550-545. Jičín tak vyrovnal na 2:2, ale domácí vedli na kuželky o 88.

V závěru se dotahováci Jičína vyznamenali. Josef Vejvara i Roman Bureš zahájili obrovským náporem a během prvních třiceti hodů stáhli z náskoku domácích téměř 60 kuželek! Na dalších drahách se však domácí zkoncentrovali a na setové body šli dokonce do vedení 2:1. Závěr byl opět strhující. Josef Vejvara hrál po celou dobu výborně a nejlepším výkonem v utkání dokonce překonal i historicky nejlepší výkon jičínského kuželkáře na 120 HS, který držel pouhé tři týdny Pavel Kříž (586). Nový rekordní výkon má hodnotu 592 poražených kuželek. Skvělou závěrečnou dráhu předvedl i Roman Bureš, který zahájil na pět hodů 43(!) - čtyři hodové devítky a sedmička. V tento moment měli domácí nahnáno, aby vůbec uhájili alespoň remízu. Zachránila je až pět hodů před koncem devítka Petr Duse v dorážce. Kutná Hora těsně o 13 kuželek uhájila lepší celkový součet, a to znamenalo při čtyřech vítězstvích hostujících hráčů dělbu bodů.

Družstvo SKK Jičín dosáhlo navíc svého nejlepšího výkonu v ligové historii 3304 a po zaváhání svých největších rivalů se posunulo na vedoucí příčku v tabulce! Po ligové přestávce čeká jičínské kuželkáře nevyzpytatelné družstvo Michálkovic, která zde loni dokázalo zvítězit a nyní si připsalo první letošní body proti doposud suveréním Přemyslovicím.