Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Bureš se Soukupem zařídili vítězný obrat a kuželkáři stále vedou ligu!

7. 11. 2005 | Muži A | 8. kolo | J. Kapucián

Lídr tabulky SKK Jičín hostil v domácím prostředí Sokol Michálkovice, který zde loni dokázal zvítězit a v minulém kole sesadil z prvního místa tabulky Přemyslovice. Domácí věděli, že soupeře nesmí v nejmenším podcenit, ale přesto začali vlažně a po prvních dvou duelech prohrávali o 42 kuželek. Lukáš Vaněk rozhodl o svém přesvědčivém vítězství nad Jiřím Kapuciánem na třetí dráze, kde získal náskok 36 kuželek. Nakonec dosáhl, jak se později ukázalo nejlepšího výkonu utkání, když porazil 533 kuželek. Naštěstí pro domácí se na vedlejších drahách rychle oklepal z porážky na první dráze, o 16 kuželek, Josef Vejvara a v dramatické koncovce dokázal porazit Petra Řepeckého 511-506. Také prostřední část utkání zahájili hosté náporem. Michal Zych získal hned po prvních třiceti hodech v duelu s Pavlem Křížem náskok 40 kuželek. Domácí hráč však na dalších drahách zabojoval a dokázal nakonec zvítězit na setové body 3:1, přestože Zych získal pro Michálkovice dalších dvacet kuželek náskoku (501-481). Na vedlejších drahách svedli velké drama domácí Petr Streubel s Petrem Juráškem. A i zde bral body ten, který měl paradoxně nižší celkový výkon. Jurášek zvítězil 2,5:1,5 (493-496) a Michálkovice tak zvýšili své vedení za nerozhodného stavu 2:2 již na 59 kuželek.

Domácí dotahováci Roman Bureš a Jaroslav Soukup však z utkání opět udělali drama, které rozbouřilo do té doby zakřiknuté domácí publikum. Kapitán Bureš hrál od samého začátku opět velice jistě a o svém vítězství a výrazném náskoku rozhodl již po třech drahách. To druhý duel, Soukup-Hrejzek byl nervydrásající zápletkou do posledních hodů. Na první dráze rozhodl hráč Michálkovic o zisku bodu posledním hodem, na druhé zvýšil výhrou o 7 kuželek na 2:0. V kritické situaci pro domácí Jičín však Jára Soukup ukázal srdce bojovníka a výbornou třetí dráhou (142) získal náskok na celkové kuželky. Jičín se tak před posledními drahami dostal do vedení o 4 kuželky. V dramatické koncovce potvrdil svou vysokou výhru Bureš nad Zychem (520-471), když poslední dráha skončila 134-133. Na vedlejších drahách Soukup vyrovnal výhrou o 6 kuželek svůj duel s Hrejzkem na 2:2 a vítězstvím 486-465 potvrdil vítězný obrat Jičína. Jičín tak zvítězil 6:2 o 11 kuželek a zůstává v čele tabulky!

V sobotu od 9 hodin pak čeká Jičínské kuželkáře východočeské derby v Rychnově, který se postaral o překvapení kola, když dokázal zvítězit v Přemyslovcích.