Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín v důležitém souboji zdolaly Blansko o 37 kuželek

6. 12. 2005 | Ženy A | 11. kolo | J. Kapucián

V závěrečném podzimním kole 1.kuželkářské ligy žen, hostily hráčky SKK Jičín svého souseda v tabulce Blansko. Na úvod nastoupila osvědčená dvojice Martina Hrdinová a Marcela Kolářová. Martina Hrdinová prohrála první dráhu se Zdenkou Ševčíkovou 120:122. Na druhé dráze však nastal obrat, když hrdinová předvedla výborných 142! Důležitá byla výhra o 2 kuželky na dráze třetí, v závěru si již jičínská kapitánka výhru (509-497) nenechala uniknout. Na vedlejších drahách se sice Marcele Kolářové nedařilo zdaleka podle jejích představ, trápící se Jitku Tůmovou však porazila přesvědčivě 467-439.

V prostřední části utkání nastoupila Dana Viková proti zkušené Aleně Holcové. Vedla již 2:0 na dráhy, ale na třetí se jí však přestalo dařit a velice nevydařeným závěrem darovala vítězství soupeřce. Na vedlejších drahách se odehrál zajímavý duel mezi Marií Kolářovou a Helenou Daňkovou. Ve vyrovnaných koncovkách prvních tří drah, však vždy uspěla hráčka Blanska a hosté tak stav utkání vyrovnali na 2:2. Jičín měl k dobru pouhých 18 kuželek, což slibovalo dramatický závěr.


V poslední třetině nastoupily jičínské juniorské reprezentantky, Lenka Hrdinová a Lenka Tomášková. Hrdinová si na první dráze bezpečně poradila s Musilovou 137:116. Druhou dráhu zahrály obě naprosto shodně 138 a klíčovým momentem k vítězství domácí hráčky byl úspěch na dráze třetí. V poslední třicítce soupeřky kuriózně znovu zremizovaly. Lenka Hrdinová tak nakonec zvítězila po velmi dobrém výkonu 524-492. Na vedlejších drahách se odehrál velmi kvalitní a dramatický souboj mezi Lenkou Tomáškovou a Lenku Kalovou. Hostující hráčka podala třetí nejlepší výkon na jičínské kuželně v tomto ročníku, ale ani to Blansku na zvrat nestačilo. Lenka Tomášková udržela minimální odstup 512-525 a důležité body po výhře 5:3 o 37 kuželek tak zůstaly v Jičíně. Ženy SKK se tak přiblížili klidnému středu tabulky a při výrazně příznivějším jarním rozlosování budou jistě útočit ještě na vyšší pozice.