Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Co přinesla podzimní část prvoligovému týmu SKK Jičín?

16. 12. 2005 | Ženy A | Podzimní statistiky | J. Kapucián

Kuželkáři mají v těchto dnech krátkou zimní přestávku v mistrovských soutěžích a tak je čas se ohlédnout za podzimní částí a vyzdvihnout některé zajímavosti. Obhájce bronzových medailí z nejvyšší soutěže, A tým žen SKK Jičín, v této sezóně na vlastní kůži prožívá známou pravdu o tom, že druhá sezóna pro nováčky mezi elitou bývá nejtěžší. Po podzimní části figuruje tým na devátém místě tabulky. To vypadá na ústup ze slávy, ale při podrobnějším pohledu zjistíme, že výkony týmu jsou v absolutních číslech ještě vyšší než loni!

Jičín měl velice těžký podzimní los, kdy hrál šestkrát venku, jen pětkrát doma a k tomu hostil desetinásobného mistra ČR Slavii Praha s kterou těsně prohrál. Navíc soupeřky již jičínský tým v žádném případě nepodcení jako se tomu loni stávalo, ale naopak se na medailistu snaží vytáhnout. Z toho vyplynula nevídaná smůla pro Jičínský tým, proti kterému si ve dvou třetinách případů domácí celky vylepšily rekordy kuželen! Jičín však hrál často naprosto vyrovnanou partii a chybělo jen trochu toho štěstíčka, které jičínským hráčkám přálo loni.


O tom svědčí těsné prohry o 33 kuželek v Jirkově, 11 v Šumperku a 9 v Ratíškovicích, kde si tým přesto vylepšil o 6 kuželek své historické maximum na 3167! Další skvělý výkon předvedly jičínské kuželkářky hned ve druhém kole letošního ročníku 1.ligy, kdy se na domácích drahách jako první ženský tým dostali přes hranici tří tisíc poražených kuželek a vylepšili tak rekord kuželny na 3036. Celkový týmový průměr v soutěži je pak rovněž vyšší než loni. To jsou jistě velká pozitiva před jarní částí soutěže, kde se družstvo bude chtít v tabulce prokousat výše.


K dispozici by měla již být doposud dlouhodobě zraněná juniorská reprezentantka Martina Tomášková, čímž by se měla síla týmu ještě zvednout. V kádru juniorské reprezentace jsou rovněž Lenka Tomášková a Lenka Hrdinová, což svědčí o jejich stále vysoké výkonnosti. Předností jičínského týmu zůstává vyrovnanost, což dokládají průměry jednotlivých hráček: Lenka Tomášková 509.4, Martina Hrdinová 505.4, Marcela Kolářová 502.8, Lenka Hrdinová 501.7, Marie Kolářová 499,3 a Dana Viková 489,5. Vysoko figuruje ve statistikách podle zisků za vyhrané souboje na 14.místě Lenka Hrdinová se sedmi výhrami z 11 duelů a o 24.místo se s bilancí 6/11 dělí Martina Hrdinová, Lenka Tomášková a Marcela Kolářová.