Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Rumcajsova 60 veteránů 2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Výbornému výkonu Třebíče kuželkáři nedokázali čelit

30. 1. 2006 | Muži A | 14. kolo | J. Kapucián

Muži A v TřebíčiS odhodláním přivést alespoň bod odjížděli v sobotu k utkání 14.kola 2.kuželkářské ligy hráči SKK Jičín na Vysočinu. Domácí celek TJ Třebíč však předvedl svůj druhý nejlepší letošní součet na domácích drahách a když Jičín ukázal jen průměrný výkon, tak to tentokrát na body nestačilo. Úvod utkání zvládli velmi dobře domácí hráči Miroslav Durda s Alešem Zemanem, kteří vytvořili domácím při vedení 2:0 náskok 69 kuželek. Přitom Petr Streubel začal velice dobře a v polovině svého duelu dokonce vedl. Bohužel Aleš Zeman rozhodl souboj na třetí dráze, kterou vyhrál o 26 kuželek. Z tohoto direktu a útlumu se jičínský kuželkář nevzpamatoval ani během poslední třicítky. Durda musel s Pavlem Loudou bojovat až do konce. Na poslední a rozhodující dráze v plných vedl o tři jičínský hráč. Hodová devítka v dorážce posílila naděje na úspěch, ale dva újezdy se ukázaly jako rozhodující. Přes velice pěkný výkon 548 poražených kuželek Louda podlehl těsně o 8 „dřev“.

Ve střední části utkání vyhráli oba jičínští kuželkáři první dráhu a vypadalo to na možný obrat ve vývoji utkání. Libor Jelínek, ale zlepšeným výkonem na zbývajících třech přehrál Pavla Kříže 533-514 a připsal na konto Třebíče další bod. Na vedlejších drahách, zejména díky výborné druhé šedesátce (284), Jaroslav Soukup vyhrál a připsal na konto Jičína první bod.
Závěr utkání již ostřílení domácí hráči zvládli. Tři výborné dráhy 140, 141 a 142 předvedl jičínský Josef Vejvara a vypadalo to, že do té doby nejistě hrajícího Kamila Nestrojila přehraje. Opak však byl pravdou. Na poslední dráze nahrál Vejvara 111 a svému soupeři podlehl 534-555. Václav Rypel poté potvrdil roli domácí jedničky a díky nejlepšímu výkonu celého utkání přehrál jičínské duo Kapucián-Bureš 576-522. Jičínské dvojici, která se prostřídala nepomohlo ani to, že celých 120 hodů zvládla bez jediného újezdu.
O záchranu bojující Třebíč tak zvítězila vysoko 7:1 a kuželkářům Jičína tak velí povinnost zvítězit v sobotu v domácím prostředí, proti oslabeným Přemyslovicím. Utkání začíná v tradičních 13:30.