Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Výbornému výkonu Třebíče kuželkáři nedokázali čelit

30. 1. 2006 | Muži A | 14. kolo | J. Kapucián

Muži A v TřebíčiS odhodláním přivést alespoň bod odjížděli v sobotu k utkání 14.kola 2.kuželkářské ligy hráči SKK Jičín na Vysočinu. Domácí celek TJ Třebíč však předvedl svůj druhý nejlepší letošní součet na domácích drahách a když Jičín ukázal jen průměrný výkon, tak to tentokrát na body nestačilo. Úvod utkání zvládli velmi dobře domácí hráči Miroslav Durda s Alešem Zemanem, kteří vytvořili domácím při vedení 2:0 náskok 69 kuželek. Přitom Petr Streubel začal velice dobře a v polovině svého duelu dokonce vedl. Bohužel Aleš Zeman rozhodl souboj na třetí dráze, kterou vyhrál o 26 kuželek. Z tohoto direktu a útlumu se jičínský kuželkář nevzpamatoval ani během poslední třicítky. Durda musel s Pavlem Loudou bojovat až do konce. Na poslední a rozhodující dráze v plných vedl o tři jičínský hráč. Hodová devítka v dorážce posílila naděje na úspěch, ale dva újezdy se ukázaly jako rozhodující. Přes velice pěkný výkon 548 poražených kuželek Louda podlehl těsně o 8 „dřev“.

Ve střední části utkání vyhráli oba jičínští kuželkáři první dráhu a vypadalo to na možný obrat ve vývoji utkání. Libor Jelínek, ale zlepšeným výkonem na zbývajících třech přehrál Pavla Kříže 533-514 a připsal na konto Třebíče další bod. Na vedlejších drahách, zejména díky výborné druhé šedesátce (284), Jaroslav Soukup vyhrál a připsal na konto Jičína první bod.
Závěr utkání již ostřílení domácí hráči zvládli. Tři výborné dráhy 140, 141 a 142 předvedl jičínský Josef Vejvara a vypadalo to, že do té doby nejistě hrajícího Kamila Nestrojila přehraje. Opak však byl pravdou. Na poslední dráze nahrál Vejvara 111 a svému soupeři podlehl 534-555. Václav Rypel poté potvrdil roli domácí jedničky a díky nejlepšímu výkonu celého utkání přehrál jičínské duo Kapucián-Bureš 576-522. Jičínské dvojici, která se prostřídala nepomohlo ani to, že celých 120 hodů zvládla bez jediného újezdu.
O záchranu bojující Třebíč tak zvítězila vysoko 7:1 a kuželkářům Jičína tak velí povinnost zvítězit v sobotu v domácím prostředí, proti oslabeným Přemyslovicím. Utkání začíná v tradičních 13:30.