Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Víkend přinesl prvoligovým kuželkářkám 3 body

14. 2. 2006 | Ženy A | 16. kolo | J. Kapucián

Jičínské ženy chtěly v utkání 16. kola nevyšší kuželkářské soutěže proti Šumperku určitě bodovat, ale bylo jasné že jim to soupeř nedá zadarmo. Celé utkání bylo velice vyrovnané a zajímavé. Martina Hrdinová vedla nad Eliškou Dokoupilovou již 2:0 a celkově o 17 kuželek. Dokoupilová však na další dráze celých 16 kuželek stáhla. Na poslední dráze se soupeřky tahaly o každý kolek. Po plných měla Martina na počítadle o 2 kuželky v celkovém součtu víc. O jejím vítězství 491-489 rozhodo až sražení velice obtížné figury 118. hodem. Až později se ukázalo, jak důležité bylo toto vítězství. Na vedlejších drahách si Marcela Kolářová vcelku bezpečně poradila s Katkou Bezdíčkovou 492-476 a Jičín vedl 2:0.

V prostřední části utkání přišel obrat. Dana Viková sehrála velmi vyrovnané utkání s Marií Vojtkovou. Po první šedesátce stav 2:0 a vedla o 5 kuželek. Na třetí dráze hostující hráčka 3 kuželky stáhla. Viková v plných vyhrála o 2, v dorážce se však dařilo více Marii a už to vypadalo na její výhru. Dana však kouzelným 118. hodem rozhodla o své šťastné, ale veledůležité výhře o jedinou kuželku 490-489. Bohužel na vedlejších drahách nedala domácí Marii Kolářové šanci Markéta Straková, když po dobrém výkonu vyhrála 480-514 a tak ze zrodil zajímavý stav 3:1 pro domácí, ale s mankem 15. kuželek! Závěr sliboval dramatickou zápletku a ta také přišla!


Lenka Hrdinová nastoupila proti Andree Tatouškové. Tatoušková na první dráze získala především v plných a vítězí na ní ve velmi dobrém výkonu 148 kuželek. Na další dráze Lenka stahuje, už to vypadá, že dráhu vyhraje, Andrea však 58.hodem hází hodovku a rozhodne o výhře i na této dráze o 4 kolky. Proti skvěle hrající soupeřce nestačí L. Hrdinové na konci ani pěkných 504 kuželek, neboť nejlepší šumperská hráčka dosáhla na nový rekord kuželny u hostí a to výkonem 541 poražených kuželek! Přesto jsou šance na konečný úspěch v utkání pro obě strany vyrovnané. Na vedlejších drahách si pro změnu suveréně počíná domácí Lenka Tomášková. V závěru se obě družstva tahají doslova o každou kuželku. Tomášková vítězí 514-466 a to znamená nakonec celkovou remízu 4:4! Dělba bodů je rozhodně spravedlivá, neboť hosté dosahují lepšího celkového součtu, ale jen o pouhé 4 kuželky - domácí ženy naopak uspěly v jednotlivých soubojích o 1 a 2 kuželky.


Tímto okamžikem však sobotní zápolení jičínského týmu nekončí. Od 18 hodiny se začalo dohrávat utkání s Jirkovem, které muselo být kvůli poruše automatů přerušeno před 14 dny za stavu 2:2 a +54 kuželek pro domácí. Lenka Hrdinová zopakovala svůj dopolední výkon 504 kuželek a vcelku bezpečně přehrála Pavlínu Polcarovou. Lenka Tomášková sice nabrala manko 20 kuželek na první dohrávané dráze, později se již rozehrála ke svému tradičně jistému výkonu a získala tři dílčí body, přestože ztrátu v kuželkách již nedohnala. Jičín tak zvítězil nad Jirkovem 6:2 a v tabulce se po zisku tří bodů posunul o dvě místa na 7. příčku. Po sobotě by na tom ženy SKK mohly být ještě lépe, neboť hrají opět doma a to s předposledními Ratíškovicemi. Utkání začíná v tradičních 10:00.