Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky posunuly rekord kuželny na 3056!

20. 2. 2006 | Ženy A | 17. kolo | J. Kapucián

Velmi dobrou jarní formu potvrdily jičínské kuželkářky i v 17. kole nejvyšší soutěže. Po utkání s Baníkem Ratíškovice se navíc znovu přepisovala tabule rekordů – když domácí hráčky dosáhly výkonu 3056 poražených kuželek!

Za domácí nastoupily na úvod tradičně Martina Hrdinová s Marcelou Kolářovou. Hrdinová bezpečně porazila Martu Beranovou na první dráze 134:119, poté však Marta Beranová otočila vývoj duelu na 2:1 ve svůj prospěch. Martina tak musela na poslední dráze získat bod, a to se jí v dramatické koncovce o tři kuželky podařilo. Na vedlejších drahách si Marcela Kolářová bezpečně poradila s Marií Kobylkovou. Marcele se dařilo především na první a poslední dráze, kde dosáhla výborných výkonů 140 kuželek. Celkem pak porazila lichotivých 520 kuželek. Utkání tak bylo za stavu 2:0 a +54 kuželek pro domácí výborně rozehráno.


Osvědčená prostřední dvojice Dana Viková a Marie Kolářová nezklamala. Dana zabrala především v druhé polovině svého startu, kdy se jí začala dařit i hra do plných a zvítězila 3:1 (513-468). Maruška ztratila bod na první dráze, poté soupeřku jasně přehrála a výhrou 494-474 zvýšila již na 4:0 a + 119 kuželek pro Jičín.


Jičínské juniorky mohly hrát v klidu. Lenka Hrdinová nastoupila proti Aleně Švrčkové a po první polovině svého startu dala jasně najevo, kdo bude pánem tohoto souboje 282:219! Na dalších dvou drahách se jí přeci jenom přestala dařit hra do plných, když vyrážela mnoho středů. V dorážce však dosáhla na jičínské poměry velmi dobrých 187 poražených kuželek a díky 522 poraženým kuželkám se stala nejlepší hráčkou zápasu. Lenka Tomášková na prvních dvou drahách získala oba dílčí body a výrazný náskok, který v závěru kontrolovala. I ona pokořila o 2 kuželky hranici pěti set bodů a jičínské ženy se tak mohly radovat z nového rekordu kuželny, který byl překonán o 13 kuželek. Výhra 8:0 navíc posunula družstvo již na 6. místo tabulky, když v tabulce jarní části je Jičín dokonce druhým nejlepším týmem! Nyní mají ligové soutěže týdenní přestávku, kterou vyplní kontrolní starty reprezentace. Jičínské duo Lenka Tomášková a Lenka Hrdinová opět obdržely pozvánku mezi juniorky, které se sejdou v Náchodě! Liga bude pokračovat v sobotu 4.března kdy se kuželkářky SKK Jičín představí v pražském Edenu proti desetinásobnému mistru ČR Slavii Praha.