Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Rumcajsova 60 veteránů 2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky posunuly rekord kuželny na 3056!

20. 2. 2006 | Ženy A | 17. kolo | J. Kapucián

Velmi dobrou jarní formu potvrdily jičínské kuželkářky i v 17. kole nejvyšší soutěže. Po utkání s Baníkem Ratíškovice se navíc znovu přepisovala tabule rekordů – když domácí hráčky dosáhly výkonu 3056 poražených kuželek!

Za domácí nastoupily na úvod tradičně Martina Hrdinová s Marcelou Kolářovou. Hrdinová bezpečně porazila Martu Beranovou na první dráze 134:119, poté však Marta Beranová otočila vývoj duelu na 2:1 ve svůj prospěch. Martina tak musela na poslední dráze získat bod, a to se jí v dramatické koncovce o tři kuželky podařilo. Na vedlejších drahách si Marcela Kolářová bezpečně poradila s Marií Kobylkovou. Marcele se dařilo především na první a poslední dráze, kde dosáhla výborných výkonů 140 kuželek. Celkem pak porazila lichotivých 520 kuželek. Utkání tak bylo za stavu 2:0 a +54 kuželek pro domácí výborně rozehráno.


Osvědčená prostřední dvojice Dana Viková a Marie Kolářová nezklamala. Dana zabrala především v druhé polovině svého startu, kdy se jí začala dařit i hra do plných a zvítězila 3:1 (513-468). Maruška ztratila bod na první dráze, poté soupeřku jasně přehrála a výhrou 494-474 zvýšila již na 4:0 a + 119 kuželek pro Jičín.


Jičínské juniorky mohly hrát v klidu. Lenka Hrdinová nastoupila proti Aleně Švrčkové a po první polovině svého startu dala jasně najevo, kdo bude pánem tohoto souboje 282:219! Na dalších dvou drahách se jí přeci jenom přestala dařit hra do plných, když vyrážela mnoho středů. V dorážce však dosáhla na jičínské poměry velmi dobrých 187 poražených kuželek a díky 522 poraženým kuželkám se stala nejlepší hráčkou zápasu. Lenka Tomášková na prvních dvou drahách získala oba dílčí body a výrazný náskok, který v závěru kontrolovala. I ona pokořila o 2 kuželky hranici pěti set bodů a jičínské ženy se tak mohly radovat z nového rekordu kuželny, který byl překonán o 13 kuželek. Výhra 8:0 navíc posunula družstvo již na 6. místo tabulky, když v tabulce jarní části je Jičín dokonce druhým nejlepším týmem! Nyní mají ligové soutěže týdenní přestávku, kterou vyplní kontrolní starty reprezentace. Jičínské duo Lenka Tomášková a Lenka Hrdinová opět obdržely pozvánku mezi juniorky, které se sejdou v Náchodě! Liga bude pokračovat v sobotu 4.března kdy se kuželkářky SKK Jičín představí v pražském Edenu proti desetinásobnému mistru ČR Slavii Praha.