Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Muži A podlehli v Jihlavě

20. 2. 2006 | Muži A | 17. kolo | J. Kapucián

V 17. kole 2.kuželkářské ligy zajížděli kuželkáři SKK Jičín na Vysočinu k souboji s vedoucí Jihlavou. Domácí se opírají o výkony reprezentačního dua Parkan-Kotyza, který opět předvedl skvělé momenty. Utkání zahájili na straně domácích Jirka Partl s Robinem Parkanem a v dresu Jičína Josef Vejvara a Jirka Kapucián.

Domácí Partl začal dobře, ale ani pěkných 156 mu o 4 kuželky nestačilo na bod! Josef Vejvara hrál výborně a vysoko nasazenou laťku udržel po celých 120 hodů. Chléb v tomto duelu se lámal ve druhé dorážce. Tam jasně zvítězil Vejvara a na zbylých drahách už Jirku k ničemu nepustil, když dosáhl svého nového osobního rekordu 608 poražených kuželek! Na vedlejších drahách od úvodních hodů exceloval Robin Parkan. S Jirkou Kapuciánem (550) prohrál sice první plné 108-99, ale potom už neměl konkurenci. Po šedesáti hodech měl na počítadle nevídaných 353!!! kuželek. V závěru hrál Robin pouze na rekord kuželny. Posledním hodem srazil 9 a o kuželku ho překonal výkonem 648! Stav 1:1 +61 pro domácí, byl podle plánu a v prostřední části utkání se Jičín chtěl pokusit získat oba body, které by daly šanci bojovat o remízu.


Petr Streubel (511) sice nepodal očekávaný výkon, ale proti trápícímu se Smejkalovi měl bod v kapse již po třech drahách. Jarda Soukup sice vyhrál úvodní třicítku, ale herně se tentokráte trápil a jeho soupeř jej porazil zejména 23 kuželkami nahranými na 3. dráze. Stav 2:2 +100 kuželek pro domácí už nedával Jičínu příliš šancí na bodový zisk.


Navíc Honza Kotyza, čerstvý vítěz Světového poháru juniorů začal nevídaně. Na 195(!) během úvodních třiceti hodů protizbraň neexistuje. Potom se ale na druhé dráze zabrzdil v dorážce a zahrál jen 137. Ve druhé půli přidal na něj „pouze“ 300 a tak nebyl úplně spokojen, ale 632 kuželek je výborný výkon. Pavel Kříž se proti němu chytil na druhé šedesátce, kde mu byl vcelku vyrovnaným soupeřem, ale 543 poražených kuželek nemohlo tentokrát stačit. Roman Bureš začal dobře, ale na druhé dráze vypadl z rytmu a v prostřední části duelu na něj Standa Partl získal náskok k jehož stažení nestačilo ani parádních 153 jičínského kapitána na závěrečné dráze. S.Partl porazil Bureše o 14 kuželek 576-562 a pečetil tak zasloužené vítězství domácích 6:2. Jičín je i přes porážku stále v boji o medailové umístění neboť třetí Moravská Slavia podlehla doma o 5 kuželek druhým Husovicím a pátý Rychnov překvapivě doma Rámařovu! Po týdenní přestávce bude Jičín hostit doma v sobotu 4.března od 13:30 Kutnou Horu.