Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín si na Slavii vylepšily týmový rekord na 3204

6. 3. 2006 | Ženy A | 18. kolo | J. Kapucián

Své nejlepší utkání na půdě desetinásobného mistra ČR v pražském Edenu sehrály kuželkářky SKK Jičín v sobotním utkání 18. kola nejvyšší soutěže. Utkání bylo sice poznamenáno drobnými technickými problémy na dráze číslo 2, kde občas sjížděla levá přední dáma ,ale i tak byly k vidění velice kvalitní výkony.

Tým Jičína zahrál velice pěkně a vyrovnaně. Rozhodující rozdíl získala domácím Šárka Marková po fantastickém začátku při prvních 60ti hodech, kdy nahrála 323 kuželek! Slavia tak hned vedla o 65 kuželek. Od tohoto okamžiku však sváděl Jičín s účastníkem Champions League naprosto otevřenou partii! Marková později přibrzdila natolik, že se nakonec na šestistovku podívala jenom zdálky - 593 bodů však zaslouží uznání. Ve druhém souboji vedla po třech drahách jičínská Marcela Kolářová nad Růženou Smrčkovou 2:1. Závěr bohužel vyšel lépe hráčce domácích a díky lepšímu celkovému součtu 554-531 tak zvýšila na 2:0 pro Slavii.


Dana Viková sice prohrála úvodní dvě dráhy, ale po skvělých 147 poražených kuželkách ve třetím dějství se dostala do vedení o 8 kuželek. Strhující koncovku s Janou Pavlíkovou nakonec rozhodla jediná kuželka! Bohužel výsledkem 538-537 ve prospěch domácí hráčky. Ještě více smůly měla Marie Kolářová, která nastoupila proti bronzové ze Světového Poháru juniorek Lucii Vaverkové. Díky nejlepšímu výkonu z jičínských hráček dokázala Maruška přehrát soupeřku 538-535 ale na setové body podlehla 1,5:2,5 bodu a to znamenalo další šťastný bod pro Slavii.

. V závěrečných soubojích Lenka Hrdinová potvrdila dobrou formu ze soustředění juniorské reprezentace a vcelku přesvědčivě si poradila 3:1 537-517 s Markétou Bendovou. Také druhá z jičínských reprezentantek Lenka Tomášková po celou první polovinu svého duelu s Blankou Mizerovou měla navrch. Hráčka Slavie však zachránila čtyři hody před koncem hodovkou, dvouhoďákem a otvírkou sedmý bod pro Slavii. Pro Jičín je tak prohra 1:7 až příliš krutá. Jičín však opět potvrdil dobrou jarní formu, vždyť na počet chyb (13:14) a v dorážce 1100:1104 uhrál s mistrovským celkem naprosto vyrovnanou partii. Navíc celá šestice pokořila hranici 530 poražených kuželek a vešla se do rozdílu pouhých 8 kuželek což v součtu znamenalo nový týmový rekord Jičínských žen 3024 poražených kuželek. Po týdenní ligové přestávce se v Jičíně představí vedoucí Zábřeh a tomu půjde o titul. Jičín je však ve formě a utkání rozhodně nemá favorita. Přijďte se podívat na utkání loni bronzového a stříbrného celku 1.ligy, které bude nabyto reprezentantkami na obou stranách. Hraje se 18.3. od 10 hodin na kuželně v Lipách.