Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín porazily vedoucí Zábřeh 6:2!!

22. 3. 2006 | Ženy A | 19. kolo | J. Kapucián

Zřejmě nejsledovanějším duelem 19.kola 1.kuželkářské ligy žen byl souboj Jičína se Zábřehem. Zábřeh potřeboval v Jičíne vyhrát, aby mohl bojovat s výhodou dvou bodů o titul se Slavií. Domácí však chtěli soupeře z Moravy jednoznačně porazit. Není divu, že k vidění byla dramatická a místy i nervózní podívaná.

Za Jičín zahajovala obvyklá domácí dvojice - Martina Hrdinová a Marcela Kolářová. Martina začala dobře a první dráhu vyhrála o 14. Haně se nedařilo ani na druhé dráze a opět ji prohrála. Hrdinová si tak po výborných plných (95) vytvořila náskok 2:0 a čtyřicet kuželek. Na třetí dráze Hana zabojovala a vyhrála ji rozdílem 11 kuželek. V závěru si však jičínská kapitánka výhru bezpečně pohlídala a šestým nejlepším výkonem sezóny na jičínské kuželně zvítězila 526-496. Marcela Kolářová naopak bodovala pouze na první dráze, poté již v tomto souboji kralovala na jičínských drahách Dana Wiedermannová ml., která se soustředěnou hrou dopracovala k vítězství 515:483. Stav utkání byl tedy 1:1 – hosté měli pouhé 2 kuželky navrch.


V prostřední dvojici nastoupily na obou stranách zkušené hráčky - za domácí Dana Viková s Marií Kolářovou a za Zábřeh Jitka Killarová s Pavlínou Keprtovou. Domácí kuželkářky bohužel nezačaly vůbec dobře a po dvou drahách prohrávaly, když Jitka Killarová i Pavlína Keprtová o svém vedení rozhodly soustředěnou hrou v dorážce. Třetí dějství znamenalo obrat ve prospěch domácích. Maruška Kolářová zabojovala a po krásné dráze 140 si vybojovala i potřebný náskok. Stejně tak Jitce Killarové třetí dráha nevyšla a prohrála s Danou Vikovou o 6 kuželek. Na poslední dráze Kolářová zejména v plných pořádně zabojovala a v dorážce již v klidu potvrdila výhru 488-475. Danu Vikovou trochu rozhodila v závěru porucha automatů a již nedokázala proti dobře hrající Jitce Killarové manko stáhnout. Prohra 499-515 znamenala opět vyrovnaný stav s minimálním rozdílem – tentokrát 2:2 a + 5 kuželek pro Zábřeh.


Na konec nastoupily domácí juniorky, které opět nezaváhaly a nedaly soupeřkám šanci. Lenka Hrdinová sehrála velké drama s Danou Wiedermannovou st., kterou porazila o pouhé 2 kuželky 500-498, když o svém triumfu rozhodla až posledním hodem - pětkou - do plných! Lenka Tomášková proti další juniorce Kateřině Mísařové získávala převahu a potřebný náskok každým hodem. V závěru činil rozdíl plných 43 kuželek a Zábřeh tak opět jako v loňské sezóně prohrává v Jičíně 2:6 a výrazně si tak zkomplikoval boj o titul ve kterém nyní bude muset hodně bojovat ve vzájemném duelu se Slavií. Hráčky SKK Jičín jsou díky výhře v boji přinejmenším o lichotivou 5.příčku. Velice těžké utkání je čeká v sobotu, kdy se od 15:30 představí na půdě třetího Přerova.