Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Dvě kuželky rozhodly o velkém kuželkářském zklamání v Opavě

22. 3. 2006 | Muži A | 19. kolo | J. Kapucián

K utkání 19. kola 2.kuželkářské ligy mužů zajížděli hráči SKK Jičín do Opavy kde mají své „domácí“ prostředí hráči Michálkovic. Proti Michálkovicím se jičínským borců příliš nedaří, loni podlehli v obou zápasech a na podzim doma výhru doslova vydřeli. Přesto byl třetí Jičín v utkání s beznadějně posledním celkem tabulky favoritem a to také dokazoval hned v úvodu utkání.

Petr Streubel získal hned během prvních třiceti hodů náskok 35 kuželek! Poté dvě dráhy těsně prohrál, ale 141 na závěr znamenalo výhru 533-502 a jak se později ukázalo dokonce v nejlepším výkonu celého utkání. Pavel Louda naopak první dráhu prohrál, ale na následujících třech si již soupeře pohlídal a zvítězil vcelku bezpečně 506-484. Jičín tak vedl 2:0 a o 53 kuželek. Další dva souboje byly velice vyrovnané. Jiří Kapucián ztratil na první dráze, ale vydařenou druhou třicítkou 145 rozdíl smazal. Závěrečné dvě dráhy rozhodovaly vždy poslední hody a v nich měl více štěstí o 5 a 2 kuželky domácí Řepecký, který tak po výhře 518-509 vybojoval první bod pro domácí. Dobře to měl rozjeté i Petr Jurášek proti Jaroslavu Soukupovi. Soukup se však na třetí dráze chytnul a když domácí hráč poslední třicítku nezvládl otočil souboj Soukup na 502-500 pro Jičín, který tak vedl před závěrečnými dvěma souboji 3:1 a měl k dobru 46 kuželek.


V závěru se rozpoutalo nečekané drama. Velmi dobře hrál domácí Hrejzek proti Romanu Burešovi, který nebyl zcela ve své kůži. Naopak Josef Vejvara první dráhu vyhrál. Poté se mu však naprosto přestalo dařit a i on začal nabírat viditelné manko. Šedesát hodů před koncem domácí stáhli rozdíl na pouhých 7 kuželek! Jičínští „dotahováci“ byly v nečekaném útlumu i dalších třicet hodů, naopak domácí při nečekané možnosti obrátit vývoj utkání ožili. Před poslední třicítkou již vedli o 12 kuželek. Závěr byl hrou nervů. Vevjara ještě zabojoval a dokonce útočil na výhru nad Lukášem Juráskem. Nakonec podlehl 482-491, ale na poslední dráze stáhl 13 kuželek. V závěru rozhodoval doslova každý hod. Hrejzkovi se pod tlakem přestalo dařit, ale Roman Bureš se ne a ne chytit. Ze závěrečného trápení nakonec vycházejí šťastně domácí, kteří vítězí o pouhé 2 kuželky! Na straně Jičína naopak zavládlo obrovské zklamání, neboť hráči SKK se tak pravděpodobně připravili o možnost vybojovat v konečné tabulce vynikající 3.místo. Jejich největší soupeř MS Brno si bezpečně poradil s Rýmařovem a opět se dostal před Jičín na bronzovou příčku (navíc má výhodu vzájemného utkání na domácí půdě). Hráči SKK tak musí v sobotu bezpodmínečně porazit doma ve východočeském derby Rychnov nad Kněžnou. Utkání začíná v tradičních 13:30 – přijďte fandit!