Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Výhrou 5:3 nad Rychnovem se kuželkáři SKK Jičín posunuli opět na třetí místo!

27. 3. 2006 | Muži A | 20. kolo | J. Kapucián

Dramatické východočeské derby mezi SKK Jičín a Rychnovem nad Kněžnou se odehrálo v sobotu na jičínské kuželně. Jičín měl svému soupeři co oplácet, neboť na podzim v Rychnově smolně podlehl až v posledních hodech a nyní si chtěl výhrou uchovat reálné naděje na zisk třetí příčky. Utkání začalo lépe pro domácí, když Jiří Kapucián i Pavel Louda v polovině svých duelů vedli.

Jung s Karasem však souboje velice zdramatizovali na třetích drahách a tak o bodech se rozhodovalo v obou případech až během poslední třicítky. Tu zvládli lépe domácí borci a po výhrách Kapuciána 517-492 nad Jungem a Loudy 521-516 nad Karaszem vedl Jičín 2:0 o 30 kuželek. Prostřední část utkání však Jičínu příliš nevyšla, když Petr Streubel i Josef Vejvara zůstali pod svými možnostmi. Streubel neudržel na poslední dráze náskok 13 kuželek a nakonec prohrává o 4 kolky 482-486, když se hostům vyplatilo střídání Krsek/Frydrych. Josef Vejvara potřeboval na poslední dráze stáhnout náskok 4 kuželek proti Martinu Podzimkovi, ale povedly se pouze dvě a to znamenalo prohru 499-501 a rázem nerozhodný stav zápasu 2:2! Jičín však měl před rozhodujícími souboji stále 24 kuželek k dobru.


Jaroslav Soukup začal proti Kejzlarovi dobře a v polovině souboje vedl 2:0 a o 16 kuželek. Zato se tolik nedařilo Romanu Burešovi, který s nejlepším hráčem hostí M.Holancem prohrával. Hoste zabrali ještě více do plných na třetí dráze a v tento moment se náskok Jičína smrsknul na minimum. Naštěstí v dorážce se osvědčené duo jičínských dotahováků zkoncentrovalo a na poslední dráze pak dokonce zvýšilo konečný rozdíl v utkání na 41 kuželek ve prospěch Jičína, který tak zvítězil 5:3. Při zaváhání MS Brno v Přemyslovcích se jičínští kuželkáři opět posunuli na vytoužené třetí místo o které budou v sobotu bojovat na Moravské Slavii v přímém souboji! Nebezpečně však útočí také Rýmařov, který bude hostit předposlední Opavu B. Naopak je definitivně rozhodnuto o postupu Jihlavy do nejvyšší soutěže.