Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky remizovaly s Konstruktivou 4:4, hosté překonali rekord kuželny!

3. 4. 2006 | Ženy A | 21. kolo | J. Kapucián

Poslední ligové utkání této sezóny odehrály v sobotu na kuželně v lipách hráčky SKK Jičín. V souboji sousedů z tabulky s Konstruktivou Praha chtěli zvítězit čímž by se ve vyrovnaném středu tabulky mohly posunout i o tři příčky výše. Kapitánka Martina Hrdinová zahrála velmi dobře především první a poslední dráhu a jednoznačnou výhrou 520-478 získala první bod pro Jičín. Na vedlejších drahách se bohužel opět trápila Marcela Kolářová, a tak Jičín sáhl ke střídání. Nastoupila Martina Tomášková, ale ani ta na rozjetou Petru Najmanovou nestačila. Hráčka Konstruktivy dosáhla pěkného výkonu 517 poražených kuželek a za stavu 1:1 vedli hosté o15 kuželek.

V další dvojici nastoupila Dana Viková proti Haně Viewegové. Hráčka Konstruktivy zahrála velmi dobře první dráhu 134. Poté oba dílčí body získala Dana a potřebovala na poslední dráze vyhrát. Bohužel si špatně otvírala v dorážce, a tak bod při remíze 2:2 získala za vyšší celkový výkon hráčka hostí. Na vedlejších drahách však jednoznačně kralovala domácí Maruška Kolářová, která velmi hezkým výkonem 520 poražených kuželek (úvodní šedesátka dokonce skvělých 272!) získala druhý bod pro Jičín. Stav byl tak opět nerozhodný 2:2 a +7 kuželek pro domácí. Schylovalo se tak k velkému dramatu.


Nakonec nastoupily jičínské juniorky proti zkušeným hráčkám Konstruktivy. Lenka Hrdinová se poslední dobou trápí a Lenka Bukovská proti ní hned na prvních dvou drahách nahrála dvacet kuželek. Hrdinová však stahovala na třetí dráze do plných, v dorážce si dílčí bod uhlídala a na poslední dráze pokračovala dohánění ztráty. Ke konci bohužel znovu otevřela dámami a na celkové vítězství jí to o 6 kuželek nedalo. Bukovská zvítězila 514-508.


Strhující podívaná se odehrávala na vedlejších drahách, kde jak domácí Lenka Tomášková tak Edita Jungvirtová hráli velmi dobře. Na první dráze získala dílčí bod Edita, ale o pouhé tři kuželky. Na další dráze získala bod výraznou výhrou Lenka (143:113), když předvedla skvělou dorážku 59. V tento moment to vypadalo, že by domácí mohly utkání konečně strhnout na svou stranu. Bohužel na dalších drahách již kralovala Edita, která tak zvítězila na body 3:1. Lenka však uhájila vítězství o jedinou kuželku na celkový součet 518-517 a Jičín tím dosáhl o dvě kuželky lepšího výkonu než soupeřky (3007-3005). Bohužel získal jen dva body ze vzájemných soubojů, tak se oba celky rozešly smírně 4:4. Hostující tým si ale bod odváží zaslouženě, neboť překonal o 7 kuželek dosavadní rekord kuželny hostí, který držel desetinásobný mistr ČR Slavia Praha.


Letošní prvoligovou sezónu uzavřou hráčky SKK Jičín v Blansku, kde se s domácími utkají v přímém souboji o osmé místo tabulky.