Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Rumcajsova 60 veteránů 2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín míří do pohárové Evropy!!

10. 7. 2006 | Ženy A | Český pohár | J. Kapucián

Jičín - Díky úspěšnému počínání v Českém Poháru si jičínské kuželkářky letos prodloužily sezónu nejdéle v dosavadní historii První utkání bylo sehráno na půdě hostů. Zábřeh v něm zvítězil 5:1 při poměru setových bodů 9:7 o 32 kuželek a potvrdil tak roli favorita. Utkání však bylo vyrovnanější než vypovídá konečné skóre. Martina Hrdinová podlehla velice smolně o jedinou kuželku a Dana Viková ztratila vedení až v samém závěru. Jičín však v domácím prostředí již dvakrát dokázal takto nepříznivý vývoj série otočit a tak šance na zisk poháru měla obě družstva.

Že utkání bude dramatické od začátku do konce ukázaly hned úvodní dráhy. Dana Viková na ní zvítězila o 4 kuželky, Martina Hrdinová naopak těsně o 2 podlehla. Další třicítka však dopadla přesně obráceně. Zlom v obou duelech nastal na třetí dráze, kterou kapitánka Jičína M.Hrdinová poměrně vysoko prohrála. Naopak Dana Viková odehrála druhou polovinu startu parádně a tak stav utkání byl ve své polovině nerozhodný 1:1, stejně tak na setové body 4:4 a Jičín vedl o 5 kuželek!


Pro juniorky v dresu SKK Jičín Lenky Hrdinovou a Tomáškovou to znamenalo nutnost zvítězit v obou duelech. Jelikož proti nim stály ostřílené hráčky, které patří k elitě naší nejvyšší soutěže jednalo se o úkol více než nesnadný. Na jičínských hráčkách byla znát tíha odpovědnosti, která svazovala ruce i nohy a hra jičínských hráček tak postrádala tradiční lehkost a náboj. Šance však žila až do poloviny závěrečných soubojů. Na třetích drahách však Wiedermanová a Killarová získaly rozhodující pomocné body, kterými zajistily Zábřehu zisk Č.Poháru. Jičínská děvčata však zaslouží pochvalu za bojovnost až do samého závěru, ve kterém vybojovali alespoň vítězství v domácím utkání. Jičín zvítězil 4:2 o 9 kuželek. V celkovém hodnocení finálového dvou utkání se však radoval z výhry v poměru 9:7 Zábřeh.


Pro hráčky SKK Jičín však byla již finálová účast obrovským úspěchem a po loňském zisku bronzových medailí parádní tečkou za druhou prvoligovou sezónou.


KK Zábřeh si ziskem Českého Poháru zajistil po ligovém stříbru, a tím účasti v Evropském poháru, i právo startu v dalším z mezinárodních pohárů a to NBC. Samozřejmě se však musel rozhodnou pro jeden z nich. Tato záležitost tak velice zajímala jak bronzový celek 1.ligy Spartak Přerov tak hráčky SKK Jičín. Ty měli účast na dosah již v minulém roce, kdy se i v oficiálním zpravodaji ČKA objevilo, že v poháru NBC bude startovat bronzový medailista z nejvyšší soutěže. Bohužel to byla klamná informace a právo stratu připadlo dle rozpisu vítězi českého poháru. Toto rozvržení postupujících bylo platné i pro tuto sezónu a tentokráte se na jičínský tým usmálo štěstí! Zábřeh se rozhodl preferovat Evropský pohár a tak na poháru NBC bude Českou Republiku reprezentovat tým SKK Jičín!


Pro konsolidovaný tým žen SKK Jičín to bude velké vyvrcholení úspěšné éry tohoto tisíciletí, kterou začínal ve třetí lize a postupně se propracoval až k postupu do nejvyšší soutěže, bronzovým medailím v lize a s stříbrným v Českém poháru! Od zlatých šedesátých let jičínských kuželek, kdy jičínské kuželkářky reprezentovaly Československo v mezistátních utkáních a turnajích celkem 74x (Zdenka Těthalová 40×, Jiřina Stehlíková 22× a Olga Hnízdilová 12×) to bude první mezinárodní vystoupení jičínských hráčů v kat. dospělých!


Účast již schválila jak Česká kuželkářská asociace, tak výbor oddílu a tak formu budou hráčky SKK Jičín ladit na termín 4.-7. října kdy se utkají s dalšími předními týmy Evropy v maďarské Andrashidě u Zalaegerszegu, která se nachází nedaleko proslulého jezera Balaton.