Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Roman Bureš novým rekordmanem jičínské kuželny – 560!

10. 9. 2006 | Muži A | 1. kolo | J. Kapucián

Svědkem vydařeného vstupu do nového ročníku 2.kuželkářské ligy mužů, v podání A týmu SKK Jičín, byli diváci na jičínské kuželně v sobotním odpoledni. Domácí kuželkáři hostili na svých drahách nováčka soutěže TJ Sokol Brno IV, který však hráče SKK Jičín příliš neprověřil. Hosté sice nastoupili s taktikou nasadit na začátek své nejlepší hráče, ale vítr z plachet jim sebral hned v úvodním souboji velmi dobře hrající Josef Vejvara. Svého soupeře porazil na všech čtyřech drahách a to celkovým rozdílem 549-500. Vcelku dobře začal i Petr Streubel, ale na druhé dráze zcela vypadl z rytmu, čehož soupeř využil a šel do vedení. Bohužel ani mohutný finiš na poslední dráze (148) již zvrat nepřinesl a Lukáš Chadim díky nejlepšímu výkonu hostí vyrovnal na 1:1 po vítězství nad Streubelem 537-527.

Již prostřední část utkání prakticky rozhodla o tom, že oba body zůstanou v Jičíně. Jiří Vejvara (494) a Jiří Kapucián (516) rozhodli o svých výhrách již po třech drahách, když jim hosté nekladli téměř žádný odpor. Přestože se domácí duo nevyhnulo občasným výpadkům zvýšilo náskok SKK nad brněnským týmem z 39 na 125 kuželek.


Jaroslav Soukup a Roman Bureš tak mohli hrát v závěru v klidu. Prvně jmenovaný zatím v úvodu sezóny teprve hledá herní pohodu a když na poslední dráze neudržel náskok 15 kuželek podlehl Vránkovi těsně 502-508. Na vedlejších drahách však předváděl parádní hru domácí kapitán Roman Bureš. Na první i druhé dráze porazil shodně 137 kuželek a jeho výkon gradoval při třetí třicítce, kdy shodil 95 do plných a skvělých 62 do dorážky, což znamenalo celkem 157 poražených kuželek! Rekord kuželny domácích jednotlivců dle předpokladů neodolal a po 129 kuželkách na závěr má nyní hodnotu rovných 560 bodů! O 35 kuželek byl překonán i absolutní rekord kuželny družstev na 6x120HS, který má nyní hodnotu 3148 kuželek.


Jičín tak zvítězil nad Sokolem Brno IV celkovým skóre 6:2 o 195 kuželek a úspěšně tak vykročil do nového ligového ročníku. Daleko těžší soupeř však čeká kuželkáře SKK Jičín tuto sobotu, kdy zajíždějí k východočeskému derby na nově zrekonstruovanou kuželnu v Rychnově. Stejně jako loni se dá očekávat vyrovnaný souboj. Šance obou týmů jsou vyrovnané. Jičín se bude muset obejít bez Petra Streubel (pobyt v zahraničí), kterého pravděpodobně nahradí Pavel Kříž, domácí zase ještě nemusí být tolik sžití s novými dráhami. V tomto kole je v sousedském derby zle potrápila Solnice, které od úspěchu dělilo pouhých 11 kuželek.