Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín překonaly v úvodním kole rekordy kuželny!

10. 9. 2006 | Ženy A | 1. kolo | J. Kapucián

Jičínské kuželkářky si na úvod sezóny až nečekaně hladce poradily se soupeřkami ze severočeského Slovanu Jirkov. Na hráčkách soupeře byla znát nerozehranost ze začátku sezony, naopak domácí hrály ve velké pohodě a nakonec dosáhly rekordu družstev žen (3111) a Dana Viková, vylepšila rekord kuželny jednotlivkyň, který má nyní hodnotu 548 poražených kuželek.

A jak se rekordní výkony rodily? Martina Hrdinová si poradila s Pavlínou Polcarovou, nejlepší hráčkou hostujícího celku, vcelku bezpečně 531-507 3:1 a dala tak směr celému utkání. Dramatickou koncovku nabídla domácím divákům jen Martina Tomášková, která se vrátila do první ligy po loňském vleklém zranění. Na první dráze porazila Martina Jiřinu Kařízkovou nejtěsnějším rozdílem, při druhé třicítce se o bod obě hráčky podělily. Třetí dráhu vyhrála díky výrazně lepším plným hráčka hostí a Tomášková tak musela na poslední dráze bodovat. Vyhrála plné, ale v dorážce soupeřka z Jirkova dotahovala. Koncovku však Kařízková nezvládla a Tomášková se mohla radovat z nejtěsnější výhry 484-483.


V prostřední dvojici nastoupila Dana Viková, která nedala Nadě Novotné žádnou šanci na zisk bodu a navíc se výborným výkonem 548 poražených kuželek stala držitelkou nového rekordu kuželny jednotlivkyň! Vše mohlo být ale jinak, neboť na vedlejších drahách předvedla Maruška Kolářová na Jičín nevídanou první šedesátku - 291 poražených kuželek! Pak sice trošku polevila a bylo z toho celkových 531, ale soupeřka opět neměla šanci. Stav utkáni 4:0 pro Jičín.


V poslední dvojici nastoupila za domácí osvědčená dvojice juniorských reprezentantek Lenka Hrdinová a Lenka Tomášková. Hrdinová přenechala první dílčí bod Janě Hrouzové kvůli slabším plným. Na dalších drahách však zabojovala a získala všechny zbývající dílčí body. Tomášková svedla vyrovnaný souboj s Ivou Černou. Základ k vítězství a tím stvrzení nepopulárního „kanára“ přinesla třetí dráha, kde jičínská kuželkářka předvedla krásné plné 98 a přidala solidní dorážku 43 bez chyby. Na poslední dráze i přes zdravotní problémy vítězství udržela. Jičínské kuželkářky tak vstoupily do svého třetího prvoligového ročníku nad všechna očekávání - výhrou nad Jirkovem 8:0 a to v novém rekordu kuželny 3111!

V dalším kole je na programu východočeské derby mezi Náchodem a ženami SKK Jičín, které na náchodskou kuželnu rozhodně nejedou bez nadějí na bodový zisk.