Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín si v Náchodě vybraly nevídanou porci smůly

18. 9. 2006 | Ženy A | 2. kolo | J. Kapucián

Náchod – Druhé kolo nejvyšší soutěže kuželkářek svedlo k Východočeskému derby ženy SKK Primátor Náchod a SKK Jičín. Utkání nemělo vyloženého favorita, oba celky v prvním kole jasně zvítězily, ženy Jičína dokonce nadělily Jirkovu „kanára“. Tentokrát však musely kalich hořkosti vypít do dna ony neboť stejně krutě podlehly Náchodu. Utkání samo o sobě rozhodně tak jednoznačné nebylo. Rozdíl 43 kuželek při skóre 8:0 se vidí jen výjimečně!

Úvod utkání byl soubojem mládí, když na obou stranách proti sobě nastoupily nejmladší hráčky svých celků. Vyrovnané duely rozhodly lepší koncovky domácích hráček. Osobní rekord si vytvořila domácí Eliška Rinnová, která se stala nejlepší hráčkou utkání a výhrou 546-528 porazila Martinu Hrdinovou. Lenka Tomášková podlehla dokonce jen o 8 kuželek 536-544.


Druhá část zápasu patřila převážně těm zkušenějším hráčkám. Také zde se bojovalo až do posledních hodů, ale hráčky Jičína opět neuspěly. Marie Kolářová navíc opět minimálním rozdílem 8 kuželek. To však nebylo vše v závěru prohrává Dana Viková s Bezdíčkovou 530-532! Jedinou výhru na poražené kuželky vybojovala pro Jičín Lenka Hrdinová proti Janě Majerové 533-817, ale ani to na zisk čestného bodu nestačilo! Domácí hráčce k výhře pomohlo setové bodování 2,5 : 1,5, což znamenalo výhru Náchoda bez ztráty kytičky 8:0!


Jičín si za předvedenou hru a výkon 3127 rozhodně nezasloužil tak krutou porážku, ale sportovní štěstí mu tentokrát nepřálo. O body se tak hráčky Jičína poperou opět v sobotu, kdy doma hostí pražskou Konstruktivu. Utkání začíná na kuželně v lipách v 10 hodin, všichni příznivci jsou zváni!