Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Rekord i kolaps na jičínské kuželně

24. 9. 2006 | Ženy A | 3. kolo | J. Kapucián

Jičín - V utkání 3.kola nejvyšší kuželkářské soutěže žen, hostily hráčky SKK Jičín pražskou Konstruktivu. Zápas byl od samého začátku jasně v režii domácího družstva, které si chtělo spravit chuť po kruté porážce v Náchodě. O drtivý nástup se postaraly Martina Hrdinová s Marií Kolářovou. Kapitánka Martina Hrdinová hrála výborně, nezaváhala ani na jedné dráze a zvítězila nad svou soupeřkou 4:0. Navíc v novém rekordu 550 (138, 132, 140, 140) shozených kuželek, bez jediného újezdu! Na sousedních drahách navýšila náskok domácího družstva Marie Kolářová - 512, která porazila svou soupeřku taktéž 4:0 ve výrazném náskoku 65 kuželek. Po první čtveřici byl stav 2:0 pro domácí a rozdíl 101 kuželek.

Druhá dvojice Jičína pokračovala ve skvělém výkonu. Dana Vikova zahrála na své první dráze 96 plné, ale poté v dorážce dvakrát ujela, což znamenalo dráhu „pouze“ 141 kuželek. Eva Barchánková držela s Danou Vikovou krok, další dvě dráhy, kdy Dana trochu polevila a umožnila soupeřce dílčí vítězství. O své výhře rozhodla Viková (537) na poslední dráze, kde zahrála velmi dobře jak plné, tak dorážku. Martina Tomášková sice nezačala nejlépe, ale ve druhé polovině svého startu zabojovala (511) a zvítězila poměrem 3:1 na dráhy. Jičínské ženy tak vedly po čtyřech hráčkách 4:0 a o 160 kuželek, což je náskok který teoreticky není možné již prohospodařit.


To znamenalo klid pro koncové hráčky Jičína, které se tak chtěly pokusit svými výkony přiblížit tým i k novému rekordu družstev. Nakonec však bylo vše jinak. Tradičnímu juniorskému duu Lenka Tomášková – Lenka Hrdinová se sice příliš nedařilo, ale i podprůměrné výkony by stačili k bezpečnému udržení vedení. Bohužel zdravotní problémy Lenky Tomáškové zapříčinili po 74 hodech kolaps hráčky, po kterém již nebyla schopna svůj start dokončit. Na vedlejších drahách neměla svůj den ani Lenka Hrdinová, ale samozřejmě její výkon byl výrazně ovlivněn odstoupením Lenky Tomáškové.


Jičín tak doplatil na chybějící náhradnici (což je v domácím prostředí dost překvapující a zarážející) a v jasně vyhraném utkání nakonec přenechal bod za remízu 4:4 Konstruktivě. Zdravotní problémy Lenky Tomáškové tak budou zřejmě vážnějšího charakteru, než si všichni doposud připouštěli, a pro družstvo je to situace o to těžší, že již za 14 dní má v Maďarsku reprezentovat Českou Republiku v Evropských pohárech. Doufejme, že se tým podaří zkonsolidovat do soboty, kdy od 10 hodin hostí ambiciózního nováčka ze Vsetína.