Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři Jičína porazili vedoucí ČKD Blansko 6:2!

1. 10. 2006 | Muži A | 4. kolo | J. Kapucián

Jičín – Na kuželně v Lipách se v utkání 4.kola 2.kuželkářské ligy mužů představil jeden z favoritů soutěže celek TJ ČKD Blansko a domácí si byli vědomi toho, že je čeká velice těžké utkání. Vždyť v loňské sezóně uštědřilo Blansko hráčům SKK jedinou domácí porážku. Úvod utkání však hostům vůbec nevyšel. Karel Kolařík zdramatizoval svůj duel s domácím Jiřím Kapuciánem jen na třetí dráze, kde zvítězil o 32 kuželek. Koncovku si však domácí hráč pohlídal a výhrou 3:1 497-471 získal pro domácí první bod. Na vedlejších drahách hrál výborně Josef Vejvara a zejména díky druhé polovině svého startu (294!) atakoval nejlepší výkon domácího hráče na jičínské kuželně. Nakonec mu na Romana Bureše scházela jediná kuželka - 559! Jičín tak vedl jednoznačně 2:0 a o 106 kuželek.

Prostřední část utkání však vyšla výborně hostím. Dosavadní rekord kuželny překonal jak Petr Nečas 565, tak především Ondra Němec, který po soustředěném výkonu atakoval dokonce hranici šesti set bodů, o kterou se připravil až poslední špatnou otvírkou. Přesto sklidil zasloužený potlesk za předvedou hru a překonání rekordu kuželny hned o 27 kuželek výkonem 589 bodů! Domácí Petr Streubel a Jiří Vejvara bojovali, ale průměrné výkony tentokráte na hosty stačit nemohly. Blansko tak vyrovnalo stav utkání na 2:2 a dokonce vedlo o 10 kuželek.


Zápas tak rázem získal očekávaný náboj. Po první třicítce závěrečných soubojů vedou hosté již o 16 kuželek. Druhé dráhy však přinášejí další a tentokráte definitivní obrat ve vývoji střetnutí. Roman Bureš získává převahu nad Martinem Honcem a vítězí nakonec vysoko 533-473. Jarda Soukup posledním hodem ve druhé třicítce získává důležitý bod nad Ladislavem Novotným. Hráč Blanska v závěru odpadá zejména fyzicky (dopoledne pomáhal B týmu v Jablonci) a dramatická koncovka se tak nekoná. Jičín nakonec vítězí 6:2 3123-3065. Po čtvrtém kole soutěže tak již není žádné družstvo bez porážky. Všechny tři vedoucí kluby ztratily v tomto kole body na venkovních drahách, vedoucí ČKD Blansko v Jičíně, Sokol Husovice v Rychnově a Moravská Slávia ve Vyškově! Prvních pět celků má tak shodně po šesti bodech. Jičín je třetí a v sobotu jej vy Vyškově čeká ve šlágru kola největší aspirant na vítězství Husovice.