Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín deklasovaly Vsetín 8:0 a ve čtvrtek je čeká start v pohárové Evropě!!

1. 10. 2006 | Ženy A | 4. kolo | J. Kapucián

Jičín – K utkání 4.kola nejvyšší kuželkářské ligy žen, zajížděl do Jičína nováček soutěže ze Vsetína. Valašský celek má nejnižší věkový průměr v lize, což je velkým příslibem do budoucna, ale pro tentokrát byly domácí hráčky rozhodně favoritem, což začali naplňovat od samého začátku. Na úvod nastoupila na straně domácích kapitánka a rekordmanka kuželny z předchozího týdne Martina Hrdinová, soupeřkou jí byla Dita Česneková. Na první dráze měly obě hráčky pěkné plné, v dorážce však shodila o devítku víc Martina. Na druhé dráze získala bod soupeřka. Rozhodující pro vývoj zahajovacího duelu byly následující třicítka, kterou měla plně v režii M.Hrdinová. Předvedla výborné plné (109!!) a od tohoto okamžiku si v poklidu hlídala náskok nad soupeřkou. První bod pro Jičín tak získala kapitánka domácích výhrou 508-481. Na vedlejších drahách, trochu překvapivě, nastoupila Lenka Tomášková a za důvěru se odvděčila suveréním vítězstvím 508-465 nad Gabrielou Helisovou. Jičín tak vedl 2:0

V prostřední části utkání nastoupila proti Pavlíně Radílkové zkušená Dana Viková. Pavlíně povolila bod pouze na první dráze, pak již vývoj duelu bezpečně kontrolovala. Také Martina Tomášková se již po loňském zranění dostala do formy a suveréně získala bod proti Janě Nátkové v poměru 501-452. Za stavu 4:0 tentokrát Jičín žádný katastrofický scénář jako před týdnem nedopustil a Lenka Hrdinová s Marií Kolářovou dovedly utkání k vysokému vítězství.

Lenka Hrdinová nastoupila proti Petře Oriňákové a předvedla výbornou první dráhu (150). V dalším průběhu hry se jí již tolik nedařilo, ale důležité bylo další bezproblémové vítězství 4:0 (502-439). Zkušená Marie Kolářová proti Pavlíně Poláchové v závěru stanovila po výhře 495-473 konečný výsledek na 8:0 pro Jičín. Jičínské ženy se tak mohly radovat z plného zisku bodů, po velice vyrovnaném týmovém výkonu, kdy se všechny hráčky vešly do rozdílu pouhých 13 kuželek! Hostující děvčata sice bojovala, ale jasně se projevil nedostatek zkušeností, který měl značný vliv na to, že si odvezly nepopulárního kanára.


Ženy SKK Jičín se tak doufejme dobře naladily před svou premiérovou účastí v Evropských pohárech, vždyť již od tohoto čtvrtka budou bojovat v Maďarsku o co nejlepší umístění v poháru N.B.C! Tým by se měl představit ve stejné základní sestavě jako proti Vsetínu, na střídačce bude připravena Alena Šedivá a aktuální zpravodajství bude moci sledovat na oficiálních internetových stránkách klubu www.skkjicin.com.