Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky předvedly dokonalý obrat v souboji s Přerovem!

13. 11. 2006 | Ženy A | 8. kolo | J. Kapucián

Jičín - První kuželkářská liga žen pokračovala o víkendu zápasy 8. kola a v Jičíně se utkal předloňský a loňský bronzový medailista. To slibovalo velké drama a průběh utkání tyto předpoklady zcela naplnil. O úvod na straně domácího celku se tradičně postarala kapitánka Martina Hrdinová, která bojovala s Vendulou Šebkovou. Domácí hráčka začala první dráhu parádně (140) a získala jasně bod. Na další se jí však zcela přestalo dařit. Během třetí třicítky však opět zabojovala a dostala se tak do vedení 2:1. V koncovce však Šebková získala již v plných převahu, a duel dokázala obrátit ve svůj prospěch.

Na vedlejších drahách nastoupila Lenka Tomášková proti Haně Goldemundové. Domácí hráčka na zkušenou soupeřku od samého začátku ztrácela, když nestačila především kvůli chybám v dorážce. Domácí sáhly ke střídání. Dorostenka Míša Nožičková se snažila, přesto to na Hanu nestačilo, neboť trochu zapracovaly nervy. Jičín se tak ocitl v situaci, kterou doma ještě nezažil! Prohrával 0:2 a výrazným rozdílem 80 kuželek!

V prostřední části utkání nasadily oba celky především zkušenost. Dana Viková čelila momentálně nejlepší hráčce Přerova Michaele Sedláčkové. Hráčka SKK Jičín vyhrála první dráhu, ale poté získala převahu hostující kuželkářka a po výborném výkonu dovedla svůj duel k výhře 540-508. Na vedlejších drahách však skvěle zabojovala Maruška Kolářová. Na první dráze vítězí 136:108, na další 128:107 a hosté byli donuceni sáhnout ke střídání ke střídání. Za Janulíkovou nastoupila Ivana Sedláková. Ta se nemohla chytit do plných, v dorážce však zabrala, a tak Kolářová získala další bod se štěstím 118:112. Závěr byl ovšem opět v režii domácí kuželkářky 138:121, která tak vysokým vítězstvím 520-449 vykřesala naději pro Jičín. Stav utkání z pohledu domácích byl však stále nepříznivý 1:3 a -41 kuželek. Hostující hráčky tak měly otěže utkání stále pevně v rukou.

Bohužel nic na tom nezměnila ani první polovina závěrečných soubojů. Martina Tomášková sice vedla nad Dagmar Mrázkovou 2:0 a o 8 kuželek, ale Lence Hrdinové utekly obě koncovky s výborně hrající Zuzanou Pěchovou a hosté tak zvýšili své vedení na 42 kuželek. Zdálo se, že je rozhodnuto. Toto slovo má však ve sportu definitivní platnost až po závěrečném hvizdu rozhodčího, nebo uplynutí celé hrací doby a o tom se přesvědčila celá jičínská kuželna v koncovce tohoto utkání. Martina Tomášková zahrála další krásnou dráhu a výhrou 136:124 měla za stavu 3:0 ve svůj prospěch jistotu bodu. Parádně zabojovala i Lenka Hrdinová 132:119 a její soupeřka nečekaně začala ztrácet půdu pod nohama. Rázem tu byla naděje na překvapivý zvrat! Jičínské kuželkářky však musely nahrát minimálně 17 kuželek na výhru celého utkání. Hlediště kuželny rázem ožilo.
Lenku Hrdinovou úspěch na předchozí dráze skvěle „nakopl“ a předvádí v plných 92(!), soupeřka psychicky zcela „odchází“ o čemž svědčí tragických 66 kuželek na patnáct hodů do plných. Dorážka již nic nemůže změnit na zisku bodu pro Hrdinovou po výhře 514-494. A když svůj excelentní sobotní výkon dotahuje do úspěšného konce i na vedlejších drahách Martina Tomášková, které se počítadlo zastavuje až na hodnotě 542 bodů (soupeřka 503), dokonávají kuželkářky SKK Jičín dokonalý obrat utkání na 5:3 ve svůj prospěch! Přerov tak neudržel výborně rozjeté utkání, naopak jičínské hráčky ukázaly velkou bojovnost i za nepříznivého stavu a získaly tak velmi důležité body do tabulky. O ty další se poperou v sobotu v Kroměříži.