Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín zvítězili v Přemyslovicích 6:2!

21. 11. 2006 | Muži A | 9. kolo | J. Kapucián

Přemyslovice – Na nově otevřenou kuželnu do moravských Přemyslovic, obce nedaleko Prostějova, zajížděli v sobotu druholigoví kuželkáři SKK Jičín. Cílem bylo pokusit se o zisk alespoň jednoho bodu, ale domácí před plným hledištěm nebrali nic jiného než vítězství a bylo jasné, že hráče SKK Jičín nečeká lehké utkání. Strhující souboj hned na úvod předvedli domácí Tomek a jičínský Jarda Soukup. Na první dráze vítězí o jedinou kuželku domácí hráč, na druhé se oba soupeři rozcházejí dokonce smírně! Předposlední třicítku vyhrává Soukup o 5 kuželek a tak se o bodech rozhoduje až v samém závěru. V něm má pevnější nervy Soukup vítězí 125-123 a celkově tedy o 6 kuželek 525-519. Na vedlejších drahách velmi dobrým nástupem (141) dostává hned od začátku pod tlak Jiří Kapucián domácího Jurníčka a v druhé polovině startu postupně zvyšuje svůj náskok až na konečných 515-478 a Jičín tak vede 2:0 a o 43 kuželek.

Domácí evidentně znervózněli a pod tlakem začali dělat nečekané množství chyb. Josef Vejvara s přehledem poráží Milana Zezulku 522-457 a když na vedlejších drahách předvádí dokonalý obrat ve svém duelu i Roman Bureš, který prohrával již o 30 kuželek, ale nakonec přehrává Jiřího Zezulku 519:514 je jasné že Jičín bez bodu neodjede.


Vedení 4:0 a 113 kuželek k dobru je nečekaná výchozí pozice pro duo dotahováků Petra Streubela a Jiřího Vejvaru. Ti se z počátku nechali poněkud ukolébat výrazným vedením, když v polovině svého startu proti výborně hrajícím domácím ztratili z náskoku téměř 80 kuželek(!) a tak to vypadalo ještě na nečekané drama! To však Jičín nepřipustil. V sobotu nejistého Jiřího Vejvaru vystřídal Jaroslav Kříž a ten si již soupeře bezpečně hlídal a když navíc Petr Streubel předvedl excelentní druhou šedesátku – 290(!!) nebylo o vítězi pochyb. Streubel se nakonec stal nejlepším hráčem Jičína, když porazil 536 kuželek. Domácí již stačili jen zkorigovat na 2:6 z jejich pohledu.

O vítězství a prvních bodech z kuželny soupeře v tomto ligovém ročníku rozhodlo zdravé sebevědomí, nažhavenost a především koncentrace, ve které vyrovnaný jičínský tým jasně předčil kuželkáře Přemyslovic. Doufejme že sérii dvou vítězství prodlouží kuželkáři SKK Jičín i v sobotu 2.12. kdy v dalším utkání hostí na domácí půdě, letos výborně hrající TJ Třebíč. Utkání začíná v tradičních 13:30, všichni příznivci jsou srdečně zváni.