Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Martina Tomášková vytvořila nový rekord domácích výkonem 552 kuželek

5. 12. 2006 | Ženy A | 10. kolo | J. Kapucián

Jičín – K utkání 10. kola nejvyšší soutěže kuželkářek zavítalo na kuželnu v Lipách Blansko, a to v Jičíně umí zahrát. Jičínské ženy tak nastupovali do utkání s respektem a změnou v základní sestavě, kde zdravotně indisponovanou Lenku Tomáškovou nahradila Petra Abelová.

Na úvod nastoupila tradičně kapitánka Jičína Martina Hrdinová proti Kamile Šmerdové, věkem ještě dorostence. Hrdinová vyhrála první dráhu, poté ale velmi dobrou hrou získala převahu hráčka Blanska. Kapitánka domácích však ve velice kvalitním duelu udržela minimální odstup 521:539. Na vedlejších drahách nastoupila Petra Abelová, nováček v A družstvu a se svojí prvoligovou premiérou si poradila velmi dobře, když porazila Ivanu Korcovou naprosto s přehledem 511:463. Stav utkání byl 1:1 a +30 pro domácí.


V prostřední části utkání nastoupily proti sobě zkušené Dana Viková a Alena Holcová. Dana se trápila, přesto první dráhu vyhrála. Na dalších však Alena měla více štěstí a svůj rozhodující náskok získala na třetí dráze (106:130). Co však bylo důležité na vedlejších drahách si Maruška Kolářová poradila 503-480 s Helenou Daňkovou, když jí bod povolila pouze na třetí dráze. Stav utkání 2:2 a stále o 30 kuželek pro domácí.


Závěr utkání sliboval velké drama. Jičínské „dotahovačky“, Lenka Hrdinová a Martina Tomášková, však měly svůj den a předvedly parádní výkony, na které soupeřky i přes nadprůměrné čísla nestačily. Před posledními drahami už domácí hráčky vedly obě 3:0 na dráhy, a tak bylo o výsledku utkání rozhodnuto. Martina Tomášková dokonce vylepšila rekord jednotlivkyň domácích hráček, když porazila 552 kuželek. Za zmínku stojí rozhodně výborná dorážka 211. Konečný výsledek tak zní 6:2 pro Jičín a výhra vynesla jičínské kuželkářky již na třetí místo tabulky. O nečekané přezimování na medailové příčce se pokusí tým zabojovat v posledním podzimním kole, které odehraje v sobotu na Šumperské čtyřdráze.