Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Přes prohru v Šumperku kuželkářkám SKK Jičín podzim vyšel

13. 12. 2006 | Ženy A | 11. kolo | J. Kapucián

Šumperk – Na půdu ambiciózního KK Šumperk zajížděly kuželkářky SKK Jičín k utkání závěrečného kola podzimní části nejvyšší soutěže. A v utkání šlo o hodně důležité body. V případě úspěchu by tým Jičína přezimoval s jistotou na skvělé třetí příčce tabulky.

Oba dva úvodní duely nabídly všem přítomným velice dramatickou zápletku. Hodně smůly měla v koncovkách jednotlivých drah Petra Abelová, která po vydařeném domácím výkonu opět dostala důvěru v základní sestavě. První dráha prohra o 2, druhá o 3 a třetí o 4 kuželky! Na té závěrečné pak jičínská hráčka pro změnu o kuželku zvítězila, ale i to znamenalo těsnou prohru 512-520. Na 1:1 však vyrovnala kapitánka Jičína Martina Hrdinová. Ta se nenechala rozhodit razantním nástupem domácí Dokoupilové a mankem 16 kuželek po první dráze. V koncovce měla pevnější nervy a zvítězila o jedinou kuželku 521-520.


Rozhodujícím momentem utkání se ukázala první třicítka v prostřední části utkání. Na té domácí hráčky doslova excelovaly (147 a 154!), zatím co Dana Viková předvedla jen průměrnou hru a M. Kolářová si bohužel odbila svůj největší podzimní výpadek a Jičín tak ztratil rázem 73 kuželek, v utkání jinak velmi vyrovnaných duelů. Mezerová s Bezdíčkovou tak dostávají domácí do vedení 3:1 a o 69 kuželek.


Závěrečné souboje přinášejí nejlepší výkony celého utkání. Duo Jičínských juniorek Martina Tomášková a Lenka Hrdinová hrají parádně. Lenka s přehledem poráží 555-524 Kubovou, ale M. Tomáškové naprosto shodný výkon nestačí na nejlepší hráčku utkání A. Tatouškovou, která vítězí 558-555 a to znamená konečné skóre 6:2 ve prospěch domácích.


Jičínské ženy rozhodně nezklamaly a nebýt osudné třicítky v prostřední části utkání, mohly se prát dokonce o vítězství. Čtvrté místo v polovině soutěže je cenným úspěchem, který získává o to více na váze, když vezmeme v potaz zdravotní problémy hned několika hráček a značné problémy se sestavou v mnoha utkáních. Na jaře se družstvo jistě popere o postavení v horní polovině tabulky a když by se přiklonilo i štěstíčko je otevřený i boj o bronzové medaile!