Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři Jičína díky skvělému finiši vezou bod z Vyškova

13. 12. 2006 | Muži A | 11. kolo | J. Kapucián

Vyškov – Po domácí porážce od Třebíče, která v Jičíně předvedla nový rekord kuželny, zajížděli druholigoví kuželkáři SKK Jičín do Vyškova, který ještě loni bojoval v nejvyšší soutěži. Letos se jeho hráčům ale příliš nedaří a Jičínští tak rozhodně nechtěli dát svou kůži lacino.

Úvod utkání byl také velmi vyrovnaný. Jiří Vejvara sice přes pěkných 559 poražených kuželek nestačil na výborně hrajícího M. Němce 581, ale Petr Streubel si poradil 556-541 s Trávníčkem a stav utkání tak byl vyrovnán na 1:1. Oba týmy dělilo pouhých 7 kuželek.


V prostřední části utkání se netradičně na straně Jičína postavili k boji o další body Jaroslav Soukup a kapitán Roman Bureš. Cíl byl jasný, získat před závěrečnými souboji náskok a znervóznět tak domácí. Roman Bureš také svého soupeře s přehledem 540-488 přehrává, ale taktický záměr hatí hostům svým nejlepším podzimním výkonem domácí Jiří Mikoláš, který rozhodil Jardu Soukupa zejména famózní druhou dráhou 174! Jičínský hráč se již nedokáže koncentrovat a prohrává vysoko 491-597. Domácí tak rázem vedou o více než 60 kuželek a na závěr nasazují své nejlepší hráče.


Jičínští však neházejí flintu do žita, neboť za stavu 2:2 je stále reálné bojovat alespoň o remízu. Kritická situace nastává pro Jičín po první třicítce závěrečných soubojů, kterou Josef Vejvara prohrává s velmi dobře hrajícím Bednářem o 22 kuželek. Jiří Kapucián vítězí ve strhující koncovce těsně 159-156! Domácí publikum si již nepřipouští nic jiného než vítězství. Na další dráze však začínají získávat převahu hráči Jičína. Kapucián zvyšuje své vedení o 29 kuželek, když končí úvodní šedesátku výborným výkonem 308 bodů a co je důležité Josef Vejvara se od svého soupeře pořádně opřel a rázem ze svého manka ubírá plných 18 kuželek. Předposlední dráha pro změnu opět přilévá optimizmu mezi domácí příznivce, když oba jejich hráči na ní vítězí shodně o 7 kuželek. V koncovce jsou ale překvapivě nervóznější domácí. Josef Vejvara od samého začátku mírný náskok soupeře stahuje a v závěrečné dorážce získává převahu! Soupeř tlak neunáší (dorážka 50-36) a Vejvara v posledních deseti hodech otáčí duel na svou stranu poměrem 537-529. Jiří Kapucián zvyšuje svůj náskok nad Petrem Pevným a domácí se tak dokonce začínají strachovat z možnosti porážky. Kapucián nakonec poráží Pevného v novém osobním rekordu 588-548 a to znamená pro Jičín cennou remízu 4:4. Navíc pouhých 13 kuželek chybělo k dokonalému obratu ve skóre.


V tabulce tak jičínští přezimují na sedmé příčce v klidném středu tabulky což odráží současné možnosti týmu, který patří k nejmladším v soutěži. Kladem podzimní části je zisk 3 bodů z kuželen soupeřů, mrzí snad jen slabší výkon a zbytečná porážka doma s Olomoucí. Nyní čekají kuželkáře mezi svátky tradičně oddílové přebory a jarní část soutěže zahájí v sobotu 13. ledna na půdě Sokola Brno IV.