Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Další rekord na jičínské kuželně, Jitka Killarová předvedla 609!

7. 2. 2007 | Ženy A | 16. kolo | J. Kapucián

Velice náročný víkend měly před sebou prvoligové kuželkářky SKK Jičín. V sobotu do Vsetína přijela i početná skupina fanoušků, neboť v neděli byl na programu souboj nejvyšší soutěže dorostenek mezi stejnými celky. Hostům samozřejmě nechyběla velká víra ve vítězství, která by jim výrazně vylepšila pozici v boji o bronzové medaile.

Vstup do utkání byl nad všechna očekávání. Během první čtveřice to vypadalo spíše jako domácí zápas Jičína. Dita Česneková podlehla suverénně hrající kapitánce Jičína Martině Hrdinové 0:4, když Martina předvedla nejlepší výkon celého utkání 546 poražených kuželek. V souboji dorostenek nestačily domácí, ani přes střídání, na Moniku Hercíkovou. A tak to se Vsetínem vypadalo po první čtveřici bledě. Jičín vedl výrazně 2:0 o 89 kolků.


Ve druhé dvojici se nevydařila první dráha Daně Vikové, která po zbytek duelu dotahovala Gábinu Helisovou, ale bohužel neúspěšně 490-502. Marie Kolářová hrála velice vyrovnaný duel s Pavlínou Radílkovou, ale na poslední dráze neudržela mírný náskok a Vsetín tak srovnal na 2:2. Jičín však stále vedl o 56 kuželek a měl k vítězství blíže.


Bohužel koncovka tentokrát Jičínu vůbec nevyšla. Martina Tomášková po velkém výpadku, doslova přenechala body Marančákové 466-498 a Lenka Hrdinová nestačila na výborně hrající L. Oriňákovou 515-544, což v celkovém součtu znamenalo o pouhých 5 kuželek vítězství domácích 6:2.


Z porážky která hodně mrzela se však tým musel rychle otřepat a zmobilizovat síly proti vedoucímu celku soutěže Zábřehu, který hned v neděli předehrával v Jičíně utkání 16. kola. Jičínu se proti těžkému soupeři, který má v kádru hned čtyři reprezentantky, doma tradičně daří a i tentokrát byl začátek utkání vyrovnaný. Martina Hrdinová se nenechala rozhodit porážkou při prvních třiceti hodech a na dalších drahách již s P. Keprtovou neprohrála, čímž vybojovala pro domácí první bod. Petra Abeleová se Hany Wiedermannové dlouho držela. O bodu pro Zábřeh rozhodla soupeřka skvělou třetí drahou (153). Od prvních hodů prostřední části však otěže utkání vzal pevně do svých rukou Zábřeh.


Ženy Zábřehu předvedly nejlepší výkon žen na zdejší kuželně a vysoko tak překonaly rekord kuželny. Ten nový má hodnotu 3288 poražených kuželek. Domácí nemohly vzdorovat s 3078 kuželkami. Padl i nový rekord jednotlivkyň, předvedla ho nejlepší hráčka ligy dle průměru Jitka Killarová, která skvělou hrou pravé uličky vyrovnala i rekord mužů. Počitadlo se jí zastavilo na krásných 609 poražených kuželkách. Výrazně jí podpořili i Dana Wiedermannová ml. 561 a Dana Wiedermannová st. 546. Nejlepší výkon z domácích předvedla Dana Viková, která porazila 547 kuželek.


Jičín si tak prožil „černý víkend“, ale jelikož zaváhala i většina soupeřů, kteří bojují o pozice na 3. až 7.místě, stále se drží v boji o bronzové medaile!