Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky poskočily na pátou příčku

5. 3. 2007 | Ženy A | 18. kolo | J. Kapucián

Jičín – V 18. kole nejvyšší kuželkářské soutěže žen hostily ženy SKK Jičín Kolín. Hostující hráčky si na jičínskou kuželnu moc dobře pamatují, když ještě Jičín působil ve druhé lize a domácí dost potrápily. Na úvod nastoupila Martina Hrdinová proti Vlastě Kohoutové a snadno si s ní poradila 522-465. Na vedlejší dráze však porazila Zdeňka Dejdová Moniku Hercíkovou, když jí výrazně utekla až na poslední dráze a vyrovnala na 1:1.

V prostřední části utkání Jičín zvýšil své vedení. Dana Viková si poradila s Magdou Moravcovou, když jí přehrála hlavně v plných, 522-499. Maruška Kolářová snadno přehrála Zuzanu Holcmanovou. Stav utkání tak byl 3:1 a +86 kuželek pro domácí což vypadalo ve slibně rozjetém utkání na poklidnou koncovku.


Na závěrečné dvojici jičínských hráček se však projevila únava z náročného soustředění reprezentace a zůstaly za očekáváním. Lenka Hrdinová nestačila na Lenku Honzíkovou, když ztratila hlavně na druhé dráze, kde přišel nepochopitelný výpadek. Na vedlejších drahách bojovala Marina Tomášková proti Míše Moravcové. Hráčka Kolína měla víc štěstěny na své straně, a vyhrála v dramatické koncovce o dvě kuželky 501-499. Domácí hráčky tak po boji uhájily náskok v poražených kuželkách a zvítězily 5:3. Tentokrát to bylo doslova vydřené vítězství, ale ve vyrovnané tabulce o to cennější, znamená posun na lichotivé 5. místo tabulky.