Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Body z Jablonce utekly mezi prsty

21. 3. 2007 | Muži B | 20. kolo | J. Kapucián

Jablonec - Velice vyrovnané a divácky atraktivní utkání 20. kola 3. kuželkářské ligy mužů sehráli Jablonec s Jičínem B. Úvodní souboje začali velice dramaticky Pavel Nežádal remizoval s Vladimírem Pavlatou a Filip Hons o 4 prohrál s Pavlem Loudou. Na druhé dráze Pavel Louda vítězí dokonce o jedinou kuželku a to se nakonec ukazuje v tomto souboji rozhodující. Přestože na celkový součet Louda o jednu kuželku prohrál, tak na body vítězí 3:1. Na vedlejších drahách se prezentoval skvělým výkonem 609 P. Nežádal a tak po prvních dvojicích byl stav 1:1 a +66 kuželek ve prospěch domácích.

Dramatické koncovky prostřední části utkání zvládají daleko lépe hráči Jičína. Pavel Kříž vítězí s přehledem 542-501 nad duem Pastyřík –Tůma. Jarda Kříž má ocelové nervy. Na první dráze remizuje, na druhé vítězí o 1 kuželku, pak sice výrazně prohrává, ale výhra o 7 kolků v závěru znamená další bod pro Jičín, přestože domácí byl na celkové číslo lepší 567-555. Po 4 hráčích tedy vede Jičín 3:1 ale domácí mají 37 kuželek k dobru.


Před nástupem poslední čtveřice bylo vše otevřené a čekal se napínavý boj. Ve dvojici Zdeněk Vokatý, Ladislav Křivka se děli neuvěřitelné věci. Nejprve Zdeněk zahrál slabých 109 a Láďa si udělal velmi slušný náskok. Pak se ale jičínský hráč vůbec nesrovnal s jedničkou a Vokatý svůj náskok už zvyšoval až do konce. O vítězství na kuželky tedy bylo jasno a domácí tak zachránili minimálně remízu. Boj se strhl o poslední ale nesmírně důležitý bodík mezi Jaromírem Šklíbou a Vláďou Řehákem. Nejprve Šklíba se štěstím vyhrál o kuželku, ale v druhé sérii pustil soupeře do slušného náskoku. Třetí série byla velice dramatická a oba hráči předváděli parádní hru, bohužel s víťěznou koncovkou 167-162 pro domácího borce. Poslední série měla rozhodnout. Vše bylo vyrovnané až do poloviny dorážky kdy na zaváhání Řeháka odpověděl domácí hráč 9,9,8,1 a bylo rozhodnuto. Jičín tak smolně prohrává 3:5.