Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Rumcajsova 60 veteránů 2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky vylepšili svůj rekord kuželny na 3136

22. 3. 2007 | Ženy A | 20. kolo | J. Kapucián

Jičín – V sobotním utkání 20. kola nejvyšší kuželkářské soutěže žen si Jičín bezpečně poradil s posledním týmem tabulky – Kroměříží a navíc padaly rekordy kuželny! Jičínské hráčky vytvořily rekord družstva domácích hráček a Martina Hrdinová dosáhla nejlepšího ligového výkonu jednotlivkyň na straně domácích.

V první dvojici nastoupila Martina Hrdinová proti Vybíralíkové a soupeřka nedostala šanci, když zaostávala jak v plných, tak v dorážce. Martině Hrdinové se počítadlo zastavilo až na skvělých 565 kuželkách! Na vedlejších drahách dostala příležitost za Martinu Tomáškovou (studijní povinnosti) dorostenka Nela Pristandová a svým výkonem mile překvapila. S přehledem si poradila s Barborou Divílkovou 519-505 3:1, když jí povolila bod také až na poslední dráze. Jičín tak vedl 2:0 a o 98 kuželek.


V prostřední části utkání přidala další kvalitní výkon (531) Dana Viková a Libuši Strachotové nepovolila ani jeden dílčí bod. Na vedlejších drahách se příliš nedařilo Monice Hercíkové, a domácí sáhly ke střídání, kdy za Moniku nastoupila další z prvoligových dorostenek Míša Nožičková. Bohužel ani ona neměla ideální den, navíc Pavlíně Procházkové se proti Míše začalo dařit, a tak putoval první bod do Kroměříže. Stav utkán 3:1 a +126 kuželek pro domácí.


Na závěr nastoupila Lenka Hrdinová, která si s přehledem poradila s Romanou Ostrou 530-443 a Marie Kolářová, která na vedlejších drahách bojovala s Janou Holubovou. Tento souboj byl vyvrcholením celého utkání. Obě hráčky dosáhly velice pěkných výkonů, když Maruška porazila 543 kuželek a Jana Holubová dokonce 562 kuželek. Za zmínku stojí v Jičíně nevídaná dráha 160 kuželek v podání jičínské hráčky.


Utkání tedy přineslo vítězství Jičína 6:2 v novém rekordu domácích 3136 poražených kuželek a návrat na pátou příčku tabulky. V předposledním kole čeká jičínské ženy velice těžké utkání na šestidráze Blanska, které má nejlepší výchozí pozici k zisku bronzových medailí.