Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky vylepšili svůj rekord kuželny na 3136

22. 3. 2007 | Ženy A | 20. kolo | J. Kapucián

Jičín – V sobotním utkání 20. kola nejvyšší kuželkářské soutěže žen si Jičín bezpečně poradil s posledním týmem tabulky – Kroměříží a navíc padaly rekordy kuželny! Jičínské hráčky vytvořily rekord družstva domácích hráček a Martina Hrdinová dosáhla nejlepšího ligového výkonu jednotlivkyň na straně domácích.

V první dvojici nastoupila Martina Hrdinová proti Vybíralíkové a soupeřka nedostala šanci, když zaostávala jak v plných, tak v dorážce. Martině Hrdinové se počítadlo zastavilo až na skvělých 565 kuželkách! Na vedlejších drahách dostala příležitost za Martinu Tomáškovou (studijní povinnosti) dorostenka Nela Pristandová a svým výkonem mile překvapila. S přehledem si poradila s Barborou Divílkovou 519-505 3:1, když jí povolila bod také až na poslední dráze. Jičín tak vedl 2:0 a o 98 kuželek.


V prostřední části utkání přidala další kvalitní výkon (531) Dana Viková a Libuši Strachotové nepovolila ani jeden dílčí bod. Na vedlejších drahách se příliš nedařilo Monice Hercíkové, a domácí sáhly ke střídání, kdy za Moniku nastoupila další z prvoligových dorostenek Míša Nožičková. Bohužel ani ona neměla ideální den, navíc Pavlíně Procházkové se proti Míše začalo dařit, a tak putoval první bod do Kroměříže. Stav utkán 3:1 a +126 kuželek pro domácí.


Na závěr nastoupila Lenka Hrdinová, která si s přehledem poradila s Romanou Ostrou 530-443 a Marie Kolářová, která na vedlejších drahách bojovala s Janou Holubovou. Tento souboj byl vyvrcholením celého utkání. Obě hráčky dosáhly velice pěkných výkonů, když Maruška porazila 543 kuželek a Jana Holubová dokonce 562 kuželek. Za zmínku stojí v Jičíně nevídaná dráha 160 kuželek v podání jičínské hráčky.


Utkání tedy přineslo vítězství Jičína 6:2 v novém rekordu domácích 3136 poražených kuželek a návrat na pátou příčku tabulky. V předposledním kole čeká jičínské ženy velice těžké utkání na šestidráze Blanska, které má nejlepší výchozí pozici k zisku bronzových medailí.